4 stjerner, Grønningen 1, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Dukkesamleren af Tine Gudrun

Dukkesamleren er Tine Gudruns debutkrimi, den udkom i starten af februar 2023.

Forlagets beskrivelse:

“Hvem skaber et uhyggeligt menneske?
En mandlig socialpædagog findes brutalt dræbt på et psykiatrisk dagcenter i Dragør. Liget er maltrakteret, og flere legemsdele mangler. Efterforsker Lasse Busk og politiassistent Silke Løve fra Københavns Politi forstår snart, at socialpædagogen kun er det første offer. En koldblodig morder går tilsyneladende systematisk efter plejepersonalet i den sociale sektor. Det får flere ministre op af stolene. De presser efterforskningen for deres egen skyld. Men gør de nok for dem, der arbejder med voldsparate mennesker?  

Efterhånden som Lasse Busk og Silke Løve følger sporene fra de udvalgte ofre, tegner sig et grumt billede af en kalkulerende seriemorder, der altid er et skridt foran. De to efterforskere kommer vidt omkring, før de begynder at ane et nyt, uhyggeligt motiv. Samtidig er en tragedie fra Lasse Busks fortid begyndt at røre på sig. Nogen skal stilles offentligt til ansvar.” 

Dukkesamleren af Tine Gudrun
Dukkesamleren af Tine Gudrun

Dukkesamleren starter med et ganske grusomt drab på en socialpædagog på et dagbehandlingssted. Da der sker flere drab blandt andre socialarbejdere bliver politiske interesser vakt… Men kan man nu også være sikker på, hvad der ligger bag disse interesser?

Bogen er ganske uhyggelig og til tider med ret bestialske scener. Selve plottet vil jeg ikke komme nærmere ind på, da jeg synes, at det er virkelig let komme til at spoile.

Helt fra start er der en del sex eller tanker om det, desværre synes jeg, at det kommer til at fylde lidt for meget – og mængden af sex virker lidt svingende gennem historien, det kan godt forvirre lidt. Normalt har jeg det ganske fint med sexscener i bøger, men det skal helst ikke være så meget, at det kommer til at overskygge den egentlige handling.

Der er et forholdsvis stort persongalleri, så nogle gange må man lige holde tungen lige i munden. Persongalleriet er bredt og variereret. Personerne og deres privatliv bliver skildret, så personerne er lette at se for sig, men uden, at det overtager plottet (måske ikke så opfindsomme navne; Busk, Bark, Granly, Løve, Bjørn, Hjort – der er heldigvis også ikke-natur-navne, men de falder bare let i øjnene). Nogle af personerne ville jeg gerne komme tættere på og lære bedre at kende, men mon ikke de dukker op igen i en ny bog?

Der er spænding fra start til slut, og plottet er bygget op med tråde, der fletter sig ind i hinanden og giver gode muligheder for at gætte med, om man så gætter rigtigt er en anden sag! Der er flere cliffhangers, som gør, at man bare lige må læse lidt mere.

Dukkesamleren er en pageturner, som er skrevet i et let og tilgængeligt sprog. Det er en virkelig spændende krimidebut, som får mig til at glæde mig til den næste i serien.

Hævn, selvtægt, pædofili, mord

4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Grønningen 1
ISBN: 9788773391693
Udgave: 1. udg. 2022
Sider: 374

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Dukkesamleren af Tine Gudrun

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *