Alt det andet, Bøger læst...

Bøger læst i marts 2023

[reklame – indeholder anmeldereksemplarer]

Marts har været en krimimåned – både ud fra de læste bøger, men mest på grund af årets Krimimesse. Det var en virkelig dejlig messe, men det er det jo altid. Billeder kan ses under Højdepunkter på Instagram.

Jeg ville så gerne nå at læse de krimier, jeg har, af de forfattere som kom på krimimessen. Selvfølgelig nåede jeg det ikke – men de vigtigste fik jeg læst. Min bogstak består derfor af flest krimier, der har kun sneget få andre ind – og den ene har jeg først lige læst. Den ene er 65 dage i Ukraine af Rasmus Tantholdt, den startede jeg marts med, efter Krimimessen læste jeg Heart Bones af Colleen Hoover. Jeg tror faktisk, at det er den bedste jeg har læst af hende.

16 bøger fik jeg læst, det vil sige, den ene lyttede jeg kun, og den er ikke på billedet, men var Black Notice af Lotte Petri. Flere har jeg både læst og lyttet. Jeg kunne lide dem alle, der er absolut ingen, som jeg ikke synes om.

Ude af Ragnar Jónasson overraskede mig lidt – ikke negativt, men fordi den er meget lettere (og hurtigere) læst end forfatterens trilogi om Hulda. Jeg har faktisk lidt svært ved at fremhæve nogen af dem, min tanke er at alle får 4 eller 5 stjerner, om en enkelt eller to sniger sig op på 6 er jeg endnu ikke helt afklaret med, meeen…

Bob bob… skal jeg vælge? Så…

Altså Ulvetid af Geir Tangen var ventet med længsel. Jeg var virkelig fan af hans trilogi, der begyndte med Maestro. Ulvetid er også virkelig god. Jeg synes, at den har et skræmmende og desværre aktuelt tema – men er samtidig spændende og på grund af temaet også ganske tankevækkende. Måske nogen har hørt om Blue Whale: en udfordring/challenge som med uhyggelige opgaver leder mod selvmord? Plottet er bygget op omkring Blue Whale.

Og Sort blod af Louise Voller – bogen er på sin vis en videnskabskrimi, da den handler om blandt andet covid-vaccinen. Men den er så meget mere, og covid fylder på ingen måde, da det ikke er mundbind, håndsprit osv, der er i fokus. Bogen foregår en smule i Danmark, men mest i Indien, hvor vi hører om medicinske forsøg, som man kan tjene penge på, men måske/måske ikke bliver informeret korrekt om. Den handler om fattigdom, etik, moral – og også om familie og venskaber.

Som altid kan der under billedet ses en liste med de bøger, som jeg fik læst i den måned, som netop er gået – anmeldelser/omtaler dukker op før eller siden.

Nogle af bøgerne er tilsendt fra forlagene til anmeldelse. Tak for dem.

God påske.

Bøger læst i marts 2023
Bøger læst i marts 2023

Amsinck, Heidi: Pigen på billedet
Bagger, Thomas: Stamina
Barnes, Jennifer Lynn: The Final Gambit: Slutspillet (IG)
Castillo, Linda: Den skjulte
Engman, Pascal og Selåker, Johannes: Til minde om en morder
Giolito, Malin Persson: I dine hænder
Hoover, Colleen: Heart Bones
Lohman, Heidi og Claus: Efter skælvet
Lunding-Sørensen, Anne-Sophie: Drengen i mørket
Mortensen, Allan Erik: Død hvis du tør
Petri, Lotte: Black notice (lydbog)
Ragnar Jónasson: Ude
Tangen, Geir: Ulvetid
Tantholdt, Rasmus: 65 dage i Ukraine
Theils, Lone: Troskyldigheden selv
Voller, Louise: Sort blod

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *