6 stjerner, Krimi/spænding, Lindhardt og Ringhof, Tine f. 1973

Bødlernes daggry af Michael Katz Krefeld

Så nåede vi desværre til Michael Katz Krefelds sidste bog i trilogien om Cecilie Mars, Bødlernes daggry. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med de to forrige bøger i serien, Mørket kalder og Nattens udyr, og det samme gælder selvfølgelig denne!

Fra forlagets beskrivelse:
“En gal drabsmand terroriserer storbyen. Han myrder enlige kvinder for at indlemme dem i sin syge samling. Den kontroversielle og fandenivoldske Cecilie Mars er udnævnt til drabschef, og sagen bliver en af de første, hun sammen med sit team skal forsøge at løse. Men stærke kræfter i politiledelsen modarbejder hende. De har gravet en gammel uopklaret drabssag frem, som implicerer hende. Og mens Cecilie Mars kæmper for at klare frisag, bliver galningens samling større og større…”

Bødlernes daggry af Michael Katz Krefeld
Bødlernes daggry af Michael Katz Krefeld

Jeg skrev dette om Nattens udyr: ”Min allerførste tanke, da jeg lukkede Nattens udyr var, at den var vild hele vejen… Den er actionfyldt, hæsblæsende, hårrejsende og umulig at slippe, når man først er begyndt.” – og det er præcis samme tanke, som jeg sad tilbage med efter at have lukket Bødlernes daggry.

I Bødlernes daggry står drabschefen Cecilie Mars overfor en bestialsk seriemorder, som myrder kvinder på grusomste vis.

Der er ingen!!! som lader Cecilie slippe let – alle presser på for; at hun skal yde mere, at hun skal opklare sagen, at hun skal gøre hendes kvarter til et sikkert sted at bo og forhindre, at det kommer ghettolisten – og ikke mindst for, at hun skal komme til at røbe sig selv og de slemme ting, som hun evt. har gjort. Samtidig modarbejdes hun fra alle sider, både i ”marken” og i politiledelsen.

Jeg elsker Omar, som er beboerformand, der hvor Cecilie bor og Cecilies kollega Joakim, de tilfører historien både noget jordnært og noget humoristisk. Mon ikke de kan flytte med ind i en ny Ravn-bog – evt. bare den ene af dem….??

Hvor er det egentlig vildt, at man kan sidde og heppe på en der gør noget ulovligt, og samtidig virkelig håber, at vedkommende slipper godt fra det… og igen har en lille snert af, at det der, det gør du bare ikke…

Jeg vil ikke komme nærmere ind på plottet, for det er så let at komme til at spoile, og det går jo ikke.

Bødlernes daggry er på intet plan en hyggekrimi – vold, blod og brutalitet er en stor del af Cecilie Mars liv. Den er præcis lige så dramatisk og hæsblæsende, som de to forrige – og en perfekt afslutning på den åndeløst spændende trilogi.

6 af 6 stjerner /Tine
6 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Lindhardt og Ringhof
ISBN: 9788711996805
Udgave: 1. udg. 2023
Sider: 406
___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Bødlernes daggry af Michael Katz Krefeld

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *