4 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Gravkammeret af Tess Gerritsen

Gravkammeret af Tess Gerritsen er den 7. bog i serie om drabsefterforskeren Jane Rizzoli og retsmedicineren Maura Isles.

Fra bogens bagsidetekst:

“Da en perfekt konserveret mumie bliver fundet i den støvede kælder under Crispin Museum i Boston, vækker det begejstring, både på det skrantende museum, der pludselig har en publikumsattraktion i sin samling, og i offentligheden, der døber det sjældne fund Madam X. En CT-scanning bliver udført under stor bevågenhed, men det står hurtigt klart, at noget ikke er som det skal være. Det mumificerede lig viser tegn på nylige skader, og Madam X er ikke længere en sag for oldtidseksperter, men en sag for retsmedicener Maura Isles.”

Gravkammeret af Tess Gerritsen
Gravkammeret af Tess Gerritsen

Helt kort: Jeg er vild med Tess Gerritsens serie om Jane Rizzoli og Maura Isles. Men selvfølgelig er der forskel på bøgerne. Som skrevet, så er Gravkammeret den 7. bog i serien, som er udkommet på dansk. Nr. 11 er dog også af en eller anden grund blevet oversat.

Som de øvrige bøger i serien er Gravkammeret en selvstændig historie. For at få mest ud af bøgerne, vil jeg dog anbefale, at man læser dem i den rette rækkefølge. På den måde har man også mulighed for at følge hovedpersonernes personlige historie og udvikling. – Så gem nr. 11 i serien til 8, 9 og 10 er oversat – men mindre du altså selvfølgelig slet ikke kan vente!

Bøgerne i serien er ofte ret blodige med meget detaljerede beskrivelser af lig/ofre. Gravkammeret virker for mig knap så blodig som de forrige, men jeg synes alligevel at den er ganske uhyggelig. Da jeg læste Gravkammeret fik jeg lidt associationer til gyseren Forbandelsen af Preston & Child. Måske det er fordi vi i Forbandelsen også hører om et museum, da den foregår på Naturhistorisk Museum i New York. I hvert fald er jeg sikker på, at det påvirkede min læseoplevelse en del.

Jeg synes, at Tess Gerritsen skriver godt. Hun er velformuleret – og hendes person- og miljøbeskrivelser er som altid gode. I Gravkammeret og i de tidligere bøger viser beskrivelserne meget tydeligt, at Tess Gerritsen har helt styr på og godt kendskab til, hvad hun skriver om. I de foregående bøger har det været meget klart at Tess Gerritsen kunne drage nytte af den viden, hun har som læge. Her tænker jeg på beskrivelserne af fx ofrene. I Gravkammeret er det måske mere hendes uddannelse som antropolog, som jeg finder fremtrædende. At Tess Gerritsen kan trække på sin viden fra sine uddannelser er med til at gøre hendes historier meget troværdige – og på den måde bestemt ikke mindre barske og uhyggelige.

Selvom jeg synes, at Gravkammeret er velskrevet og spændende, så bliver den alligevel lidt for “tør” for mig i forhold til mine forventninger. Måske er det fordi den foregår på et museum og en stor del handler om arkæologi – og der måske ikke er helt samme flow eller gang i den, som jeg forventede. Det forhindrer mig dog ikke i, at jeg følte mig fint underholdt, og ikke mindst så glæder jeg mig til nr. 8 i serien. Skynd jer, Jentas – for den er jo skrevet.

4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742600429
Udgave: 1. udg. 01.02.2019
Originaltitel: The Keepsake
Oversætter: Anne Mette Poulsen
Sider: 335

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *