5 stjerner, Børnebøger, Freya f. 2006, Gyldendal

Monsterinvasionen af Max Brallier

Monsterinvasionen er skrevet af Max Brallier, den er 1. del af serien: The last kids on earth. Bogen er udgivet af Gyldendal.

-Fra bagsiden af bogen:
“Jack Sullivan er en helt almindelig dreng. Men rundt omkring ham er intet, som det plejer. En hel flok monstre har jaget folk ud af byen, og Jack har søgt tilflugt i et hus i toppen af et træ. Jack nægter at tro, at han er den eneste tilbage i byen og sætter sig for at finde sine venner. Først skal han dog bekæmpe gigamonstret Blarg.”

Billede af: Monsterinvasionen af Max Brallier
Monsterinvasionen af Max Brallier

Douglas Holgate har lavet nogle fine billeder, de passer rigtig godt ind i historien – og jeg synes godt om dem, man kan ikke lade være med at kigge nærmere på dem.

Jeg syntes, at det er rigtig fedt, at der også er mange billeder i Monsterinvasionen, det gør historien mere spændende. Du forstår mere af bogen, for Jack fortæller rigtig meget om monstrene, så det er fedt, at du kan se hvordan de ser ud. I teksten ændrer skrifttypen sige nogle gange, når Jack tænker på noget eller der er en lyd, og det kan jeg godt lide for det gør det lidt mere virkeligt – og gør teksten læsevenlig.

Max Brallier har virkelig været god til at beskrive personerne og deres omgivelser, så du kan nemt forestille dig, hvordan det ser ud, når der ikke er billeder, der supplerer teksten.

Jeg synes også at det er fedt, at Jack bliver ved med at have det samme våben gennem hele historien. På nogle tidspunkter i historien får han også nogle hjælpere til at besejre monstrene, og jeg synes, at det er perfekt at de ikke kommer ind på samme tid, der kommer en ad gangen og lidt efter kommer der en til.

Jeg synes også, at kapitlerne har en fin længde, de er ikke for lange, hvilket jeg synes er godt – da det virker overskueligt, og nogle gange giver lyst til at læse lidt mere.

I historien er Jack meget sammen med sine venner, og jeg kan godt lide, at der ikke er for mange man skal huske på. Historien handler om de samme få personer, og ikke alle mulige forskellige, hvilket gør det let at huske dem alle – og ikke blande dem sammen.

Jeg kan også godt lide, at man ser tilbage på, hvordan det var engang, fx hvordan det var før alle monstrene kom og invaderede byen. Det bliver spændende med at læse bog nr. 2.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Freya
5 af 6 stjerner /Freya

Forlag: Gyldendal
ISBN: 9788702274929
Udgave: 1. udg. 2019
Originaltitel: The Last Kids on Earth
Oversætter: Maria Roslev
Sider: 225

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *