4 stjerner, Fra Gæstebloggere, Gæstebloggere, Krimi/spænding, Lindhardt og Ringhof

Gæsteblogger om Dobbeltspil i Odessa

I dag har Birte Vest Zielke været gæsteblogger på Bech’s Books. Birte har læst og anmeldt Dobbeltspil i Odessa af Mogens Blom. Dobbeltspil i Odessa udkom i august 2019 ved Lindhardt og Ringhof.


Dobbeltspil i Odessa af Mogens Blom.

En bog på 375 sider. Skriftsstørrelse normalt. Kapitelopdelt med fremhævet skrift i ugedage f.eks.: Onsdag, Fredag morgen. Fredag eftermiddag og aften. Opdelt i afsnit med 3 små stjerner. Handlingen foregår hovedsageligt i Kiev med mere i Ukraine. Bogen foregår i nutiden (Skrevet oktober 2019).

Efterretningsagenten Maiken Tarp får at vide, at Thomas Tygesen er tidligere dansk politimand har fået en dødstrussel pr. brev. Tomas Tygesen selv tager det ikke så alvorligt. Thomas og Maiken kender hinanden fra tidligere. Mistanken rettes mod en ukrainsk oligark Jaroslav (En rig mand, der har magten) og som er politiker. Thomas Tygesen har bedt Jaroslavs tidligere elskerinde om, at hun tager kontakten til ham igen. Hun ønsker det ikke, men da der bliver lovet. at de vil tage sig af hendes syge bror, indvilliger hun. Hun har det ikke godt, da Jaroslavs bodyguard stadig er den samme, som 20 år tidligere. Han begik overgreb mod hende og er stadig efter hende. Det er meningen at Nataliya skal finde Jaroslavs søster. Misha bliver skudt, men både Thomas og Maiken fortsætter med deres efterforskning.

Hvem er ven og hvem er fjende?

Maiken har været i Irak i 4 år, derfor har hun et uafsluttet opgør med den irakiske Nasir Fayez, som hun vil have afsluttet.
Maiken har en lille søn som hun synes at hun svigter, da hun er meget væk fra ham.

Billede af: Dobbeltspil i Odessa af Mogens Blom
Dobbeltspil i Odessa af Mogens Blom

Lige i starten synes jeg personligt at bogen er noget tung i det. Der var mange navne med mere at forholde sig til. Men når man først er kommet et lille stykke ind, så vil man gerne vide mere. Det er som alle har hemmeligheder for hinanden.

Bogen er meget politisk, men ikke sådan at det bliver kedeligt. Den indeholder korruption, hvid vask af penge, landes forskelligheder, magt når man har penge, snyd og bedrag, vold. Den omhandler mafiaen, ISIS og deres magte.

Forfatteren skriver i et nemt og forståeligt sprog. Bogen omhandler meget aktuelle emner. Tydeligt at se, at forfatteren har gjort sin research på de forskellige landes måder at agere på. At vesten er mere demokratisk og her er heller ikke så megen korruption.

Billede af: Birte Vest Zielke
Birte Vest Zielke

Selv om det er 4. bog, så kan den sagtens læses uafhængig af de andre. Det bliver nok heller ikke den sidste jeg læser af Mogens Blom.

Stjerner 4 /Birte Vest Zielke

4 af 6 stjerner /Birte
4 af 6 stjerner /Birte

 

Tusind tak til Birte Vest Zielke for anmeldelsen.

Forlag: Lindhardt og Ringhof
ISBN: 9788711905111
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 375

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

2 thoughts on “Gæsteblogger om Dobbeltspil i Odessa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *