4 stjerner, Gads Forlag, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Leg med døden af Rachel Abbott

Leg med døden er 2. del af Rachel Abbotts krimiserie om politiassistenten Stephanie King. Selvom bogen bliver omtalt som en krimi, så synes jeg mere, at den virker som en psykologisk thriller. Jeg har dog ikke læst første del, Drevet til mord – og i sammenhæng, så kan det godt være, at krimi bliver mest dækkende.

Fra forlagets beskrivelse:

“Det er præcis et år siden, vennegruppen sidst var samlet for at fejre Lucas og Ninas bryllup, som skulle afholdes på Lucas’ vidunderlige landsted. Men brylluppet fandt aldrig sted. I stedet endte dagen i en tragedie, da Lucas’ søster Alexandra omkom.

Nu har Lucas inviteret vennerne tilbage for at højtideligholde årsdagen. Ingen ved med sikkerhed, hvad der skal ske. Det eneste, de ved, er, at Lucas har planlagt en leg. Og alle skal lege med.”

Jeg kendte ikke til Rachel Abbotts serie på forhånd, men efter at have læst hvad Leg med døden handler om, fik jeg ret høje forventninger. Lucas’ leg er netop en Leg med døden – Morderleg, hvis nogen har hørt om den?!

Billede af: Leg med døden af Rachel Abbott
Leg med døden af Rachel Abbott

Som skrevet, så har jeg ikke læst 1. del af serien, men umiddelbart, så synes jeg heller ikke, at det var et absolut must, jeg føler ikke, at jeg mangler vildt meget baggrundshistorie. Selvom det er en serie om politiassistenten Stephanie King, så er det ikke hende, som jeg føler fylder mest i denne bog. Vi hører selvfølgelig om hende – og lidt om hendes privatliv. Men det er mere Lucas’ og hans selskab, som hovedvægten af handlingen ligger på. Faktisk tænkte jeg længe, at det var Jemma – en af deltagerne i selskabet, som var hovedpersonen. Vi hører lige så meget om Jemma, som om Stephanie.

Rachel Abbotts personskildringer er rigtig gode – jeg føler, at vi får præcis det at vide, om karaktererne, som vi har brug for. Enkelte fremstår tydeligere end andre, men jeg føler, at det er med vilje. Det er meget let at holde med Jemma, som virker lidt som vores flue på væggen – en der er med, men ikke kender alle – og derfor betragter situationen lidt som læseren. Vi lærer historien at kende sammen med Jemma. Jeg synes, at både Jemma og Stephanie er meget sympatiske – og jeg glæder mig til at høre mere om Stephanie i den næste bog. Selvom det ikke er vildt meget vi hører om Stephanie og hendes forhold, så er det alligevel mere end nok til at pirre min nysgerrighed.

Jeg har læst andre bøger, som foregår i Cornwall – og præcis som dem, så er jeg vild med beskrivelserne fra området. Uanset, hvor uhyggelig en historie, som foregår der i Leg med døden – så vil jeg gerne dertil engang.

Leg med døden fængede fra start og plottet er genialt. Lige til at begynde med havde jeg dog lidt svært ved at skille personerne fra hinanden – men så var Jemma, som var i samme situation en god hjælp. Det bliver forklaret flere gange, hvem der hører sammen, og hvordan de hver især passer ind. Jeg er især vild med den første halvdel af bogen – den del, som reelt har Morderleg som omdrejningspunkt, da scenen skifter lidt, mister jeg desværre en smule af fokus. Derudover havde jeg også lidt for tidligt luret noget af plottet – og der var simpelthen nogle hints, som jeg nok synes skulle være udeladt eller gemt til lidt senere. Jeg synes, stadig at bogen er spændende – jeg synes bare bedst om opbygningen og uhyggen ved Morderleg. Leg med døden er ikke en grusom og blodig fortælling – men mere en hårrejsende og uhyggelig historie, især delen med selskabslegen.

Leg med døden er velskrevet – og rimeligt hurtigt læst. Mens jeg læste Leg med døden sagde jeg flere gange under første halvdel: Hold op, hvor er den god… og jeg slugte den på ganske kort tid.

Billeede af: 4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Tak til Gads forlag for bogen.

Forlag: Gads forlag
ISBN: 9788712056942
Udgave: 1. udg. 2020
Originaltitel: The Murder Game
Oversætter: Nanna Lund
Sider: 378

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Leg med døden af Rachel Abbott

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *