4 stjerner, Krimi/spænding, Mofibo Originals, People's, Tine f. 1973

Hævnen af Inger Wolf

Hævnen er sidste del i Inger Wolfs krimi-trilogi, Pyromanen. Pyromanen er en Originals-serie. Originals-serien er et samarbejde mellem forlaget People’sPress og abonnementstjenesten Mofibo, dvs. at Hævnen som de forrige bøger i serien oprindeligt blev udgivet som e-bog og lydbog. Trilogien består af Sorger, Giften og Hævnen.

Fra bogens bagsidetekst:

“I den lille nordsvenske by Lycksele begås en sen nat et brutalt dobbeltmord på et forældrepar. Samtidig forsvinder et af familiens tre børn, den 8-årige Veronica.

Datteren viser sig at have en slående lighed med Klara Larsson… hendes bortfører blev aldrig fundet, så nu kontakter politiet Klara for at undersøge, om der er flere lighedspunkter mellem de to sager.

Klara har i mange år boet i Danmark, hvor hun er brandefterforsker hos Østjyllands Politi, men hun har slet ikke lyst til at blive konfronteret med sin fortid. Alligevel ender hun med at give efter og sammen med kæresten og kollegaen, Sebastian Vinther, rejse tilbage til barndomsbyen. For måske kan hun ved samme lejlighed få opklaret, hvem der har sendt hende anonyme breve fra Lycksele.

Men da endnu en pige bortføres, stiger presset på Klara for at finde gerningsmanden og samtidig løse gåden om sin egen fortid.”

Billede af: Hævnen af Inger Wolf
Hævnen af Inger Wolf

Selvom nogle krimier, der indgår i serier, kan læses selvstændigt og i nogle tilfælde uafhængigt af rækkefølge, så vil jeg bestemt anbefale, at man læser trilogien, Pyromanen i den rette rækkefølge, da Klaras historie er en stor del af handlingen – og man ved at læse bøger i rækkefølge også får Klaras historie i den rette kronologiske orden.

Personskildringerne er rigtig gode. Klara er en virkelig spændende karakter med en ret dyster og mørk fortid – en fortid, som kommer frem i lyset i denne bog. Jeg kan rigtig godt lide, at det ikke “kun” er sagen, som er omdrejningspunktet – men også Klaras historie. Sebastian, som nu er blevet Klaras kæreste (på godt og ondt) har jeg lidt sværere ved at forestille mig – men han forekommer mig at være en person med en mega tålmodighed, hvilket vist også er nødvendigt, hvis man skal komme ind på livet af Klara. De øvrige karakterer er beskrevet, så de passer til deres roller – og det fungerer fint. Jeg ville gerne skrive mere om de øvrige karakterer, men jeg er lidt bange for at spoile – jeg kan kun sige, at nogle ikke er, som man nok vil forvente.

I modsætning til de forrige bøger, så synes jeg ikke at natur/miljøbeskrivelserne er helt så tydelige. Alligevel kan jeg dog sagtens forestille mig stedet – og ikke mindst de mennesker, som optræder i fortællingen. Egentlig finder jeg heller ikke naturen m.v. særlig vigtig – det er mere, hvordan det enkelte menneske fremstår og handler, som har betydning.

Præcis som de to forrige bøger i serien er Hævnen yderst velskrevet. Plottet er spændende med flere twist undervejs, så man ikke kan undgå at blive fænget af historien. Serien er ikke for mennesker med sarte sjæle. Selvom en del af denne bog måske mere bygger på det psykologiske aspekt, så er der stadig nogle meget uhyggelige scener og et grusomt mord.

Hævnen er en rigtig fin afslutning på trilogien – og en fin afrunding af Klaras historie. Men jeg vil da bestemt ikke have noget imod at høre mere om Klara, hendes job og hendes liv.

Billede af: 4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: People’sPress
ISBN: 9788770369817
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 363

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *