Alt det andet, Events

Bloggerevent med Karin Slaughter

[reklame – omtale af bogbloggerevent]

Onsdag d. 26. august 2029 udkom De tavse kvinder af Karin Slaughter. I den anledning deltog jeg dagen forinden i et zoom-møde arrangeret af forlaget HarperCollins Nordic, hvor Karin Slaughter fortalte om bogen – og om sit forfatterskab. Derudover var mulighed for at stille spørgsmål.

Det er ikke altid, at jeg får skrevet et indlæg på bloggen, når jeg har deltaget i et arrangement med forlag eller forfattere. Men jeg deler altid lidt fra arrangementerne på Facebook og/eller Instagram. Men i dette tilfælde kommer her et forholdsvis kort indlæg med nogle af de ting, som vi hørte/snakkede om. Desværre har jeg ikke særlig mange billeder – men det siger nok sig selv i forhold til, at det foregik online.

Billede af: De tavse kvinder af Karin Slaughter
De tavse kvinder af Karin Slaughter

De tavse kvinder er Karin Slaughters 20. bog – det er altså vildt. Noget jeg ikke vidste er, at Karin Slaughter henter inspiration til sine bøger i virkelig sager – ældre sager, som man nu kan rekvirere rapporter fra. Faktisk sagde hun, at hun slet ikke selv kan finde på alle de skrækkelige forbrydelser, hun skriver om. Og det forstår jeg godt! Derudover er research, netværk og fakta i det hele taget meget vigtige.

Da jeg jo rigtig gerne ville høre, hvad Karin Slaughter sagde, har jeg kun skrevet stikord om de ting, som virkelig fangede mig – og dem vil jeg gerne dele (men beklager, jeg har faktisk lidt svært ved at læse mine egne noter…)

Noget som fylder en del både i USA og resten er verden lige nu, er faktisk ret knyttet til De tavse kvinder – for Karin Slaughter talte en del om, hvordan gode mennesker, kan komme til at gøre noget forkert – og blive straffet for det, selvom det slet ikke var meningen at det skulle være sket. I modsætning til (onde) mennesker, der bevidst træffer et dårligt valg. Her nævnte hun blandt andet en politimands drab på en sort mand (og det tænker jeg, at vi alle har hørt om). Hvis man læser De tavse kvinder – så vil tanken falde på Jeff, er han god, dårlig, skyldig? Emnet fyldte en del – og derfor gik snakken lidt videre. Vi ser gerne skyldige i forbrydelser straffet – men hvad nu hvis det er en bror, som “bare” har lavet en fejl, og som måske aldrig vil gøre det igen? Vil det være anderledes end politimanden, som blev nævnt før? Skal de have samme straf? Karin Slaughter synes, at det er vigtigt at vise, hvordan straffen vil være – og hvordan vilkårene er. Fx. fortalte hun om, hvor minimalt et budget (faktisk ikke eksisterende) der er til mad i fængsler i et bestemt område, og det var bestemt ikke en rar tanke. Og slet ikke et ønske for nogen, som man måske holder af…

I forhold til De tavse kvinder fortæller hun også, at hun vil vise, hvor farlig “online-verdenen” er – nok især for kvinder.

Billede fra Zoom-møde m. Karin Slaughter
Billede fra Zoom-møde m. Karin Slaughter

Og lige et par lidt mere “fun-facts”:

Karin Slaughter synes, at Horsens Statsfængsel, som hun har besøgt på Krimimessen – ligner en amerikansk high school.

Lee Child har overdraget serien om Jack Reacher til sin bror, da han selv er gået (eller vil gå) på pension.

Da jeg læste De tavse kvinder tænkte jeg, at det var et sjovt tilfælde, at navnet Alice Scott var brugt… Men det var slet ikke et tilfælde, og det var ikke det eneste.

Noget af det, som jeg virkelig hæftede mig ved, er Karin Slaughters mening om, hvad der sker i verden i dag. – Fx. sagde hun, at rigtig meget har ændret sig i verden de sidste 20 år. – Efterfulgt af “It used to be a democracy.”

Tusind tak for et godt zoom-møde, Karin Slaughter og HarperCollins Nordic. Det var fantastisk med et møde på tværs af Atlanten.

Vil man læse mere om Karin Slaughter, så vil jeg anbefale hendes hjemmeside.

Læs også min anmeldelse af De tavse kvinder.

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Bloggerevent med Karin Slaughter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *