5 stjerner, Feel good/kærlighed, Klara f. 2003, People's

Min bedste fjende af Sally Thorne

Min bedste fjende er skrevet af Sally Thorne og er en romantisk komedie. Bogen udkom på engelsk i 2016.

Forlagets beskrivelse:

“Lucy og Joshua er rivaler. De er kollegaer på forlaget Bexley & Gamin, hvor de arbejder som assistenter for firmaets to direktører, og da en forfremmelse bliver stillet én af dem i udsigt, begynder en ihærdig kamp om chefernes gunst.

Men efterhånden som jagten på forfremmelsen skrider frem, og de gradvist lærer hinanden bedre at kende, bliver det sværere og sværere for dem at være konkurrenter …

For hader de nu også hinanden så meget, som de selv tror?

Min bedste fjende er en charmerende romantisk komedie om den fine linje mellem had og kærlighed.”

Min bedste fjende af Sally Thorne
Min bedste fjende af Sally Thorne

For det meste holder jeg mig til at læse bøger for unge og YA romaner. Min bedste fjende er den første ”voksenbog” som jeg har læst indenfor den seneste tid og for at være ærlig var jeg en lille smule bange for, at jeg ville finde den kedelig eller sproget for indviklet. Det viste sig dog (til mit held), at historien var meget letlæst eller i hvert fald så letlæst som den nu kan blive som en voksenroman.

Det er tydeligt at se at Min bedste fjende er en kærlighedsroman. Den handler heller ikke om særlig meget andet end arbejde og selvfølgelig forholdet mellem hovedpersonen, Lucy, og hendes ”fjende” Joshua.

Min bedste fjende har nogle fantastiske personbeskrivelser og jeg føler virkelig, at jeg er kommet tæt på karaktererne og ved hvem de er. Især Lucy er virkelig en original karakter, som jeg vil elske at møde. Med hendes gode 152 cm. og hendes unikke stil, samt interesser er hun bare fantastisk og giver historien en hel del personlighed. Uden hende ville der selvfølgelig ikke rigtig være nogen handling, men udover at være hovedpersonen, så tilføjer hun bare rigtig meget til bogen. Hvad angår Joshua kan jeg heller ikke sige, at jeg er skuffet. Han er ikke en så unik karakter som Lucy, men han har dog stadig masser af personlighed. Joshua er den typiske ”mystery guy”, som man ikke ved særlig meget om og som gemmer på hemmeligheder, ingen kender til. Derudover så er Lucy og Joshua hinandens modsætninger. Lucy er smilende og imødekommende, mens Joshua er indelukket og arrogant og dette fungerer rigtig godt. Det er måske en lille smule kliché, men det synes jeg ikke nødvendigvis er en dårlig ting.

Jeg har umiddelbart haft ret nemt ved forudsige, hvad der kom til at ske (i store træk) og allerede fra start er det også nemt at gætte, hvordan det hele ender. Min bedste fjende er en typisk feel-good bog og som en bog af denne genre, synes jeg ikke det gør noget, at man ved hvad der sker, da det ikke er det som betyder noget.

Min bedste fjende er en sød og humoristisk kærlighedsroman. Jeg har virkelig nydt at læse den, for den var rigtig skøn. Dog tror jeg ikke, at jeg vil læse lignende bøger lige efter hinanden, da jeg tror, at jeg på et tidspunkt vil finde det kedeligt, at der ikke er nogle lidt større eller dybere problemer. Min bedste fjende har fået mig til at smile og holde af karaktererne, og derfor synes jeg den fortjener 5 stjerner. Jeg glæder mig også til at se om filmatiseringen kan leve op til bogens kvalitet.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Klara
5 af 6 stjerner /Klara

Forlag: People’sPress
ISBN: 9788770363358
Udgave: 1. udg. 2020
Originaltitel: The hating game
Oversætter: Randi Bjerre Høfring
Sider: 392

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *