5 stjerner, alpha forlag, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Nådesløse kvinder af Camilla Läckberg

Nådesløse kvinder af Camilla Läckberg er en selvstændig fortælling. Det vil sige, at det ikke er en fortsættelse af Fjällbacka-serien eller serien om Faye – men det er jo også kun kort tid siden, vi hørte om Faye i Vinger af sølv. Nådesløse kvinder udkom d. 22.11.2020.

Fra bogens bagsidetekst:

“Den unge russiske kvinde VIKTORIA bor i hus på landet med manden Malte, men der er intet idyllisk over deres ægteskab.

Da INGRIDs mand bliver forfremmet, opgiver hun karrieren som journalist for at blive den perfekte forstadshustru.

BIRGITTA har i alt for mange år levet med en voldelig ægtemand. Nu nærmer pensionsalderen sig og måske muligheden for et andet liv?

VIKTORIA. INGRID. BIRGITTA. Tre vidt forskellige kvinder i et dårlig ægteskab tager til genmæle over for deres mænd på udspekuleret vis. De har fortjent det!”

Billede af: Nådesløse kvinder af Camilla Läckberg
Nådesløse kvinder af Camilla Läckberg

Nådesløse kvinder er en fin lille bog, lidt mindre end A5 – og samtidig på blot 190 sider. Bogen er velskrevet og meget hurtigt læst. Jeg begyndte en dag inden sengetid og jeg forventede at skulle læse hele natten, men bogen tog blot et par timer. Ofte synes jeg, at historien i disse små bøger kan komme til at virke lidt tynde, men det er slet ikke tilfældet her. Mit første tanke er, at bogens udseende er noget finere end det, der sker i den… det er på ingen måde negativt ment – men giver stof til eftertanke.

Bogen er let og læsevenlig – også selvom emnet i sig selv er skrækkeligt. Det er ikke som sådan en blodig fortælling, der er kun enkelte scener, som kan virke lidt blodige.

Vi hører om tre meget forskellige kvinder – der måske slet ikke er så forskellige alligevel. I hvert fald lever de alle i et ægteskab, som ingen ville ønske for nogen. Spørgsmålet er bare, hvordan kan kvinderne slippe for at være en del af disse ægteskaber? Er det overhovedet muligt at slippe fri – og ikke mindst, er det nok? De tre kvinder ønsker mere end bare at blive fri, de ønsker hævn for den behandling, de er blevet udsat for.

Viktoria, Ingrid og Birgitta og deres hverdag bliver fint beskrevet – og det er ikke småting, de må udholde. Desværre tror jeg, at der er mange flere i den virkelig verden, der lever under sådanne forhold, end vi rent faktisk hører om – desværre.

På sin vis består Nådesløse kvinder af tre forskellige historier, hver kapitel bærer navnet på den kvinde, som det handler om. Undervejs krydser kvindernes spor hinandens – hvordan og hvorfor må I dog selv læse.

Udover det ganske alvorlige hovedtema om at leve i uudholdelige ægteskaber, så kommer Nådesløse kvinder også omkring andre emner, blandt andet #metoo-debatten. Selvom det ikke er det letteste at gøre, så er der alligevel én, der kan se vigtigheden i, at det der sker er forkert – og hun taget bladet fra munden, selvom det må have været svært, når man tænker på hendes egen situation.

Selvom Nådesløse kvinder er kort, så fungerer den som den skal, og egentlig synes jeg, at det er en fornøjelse, at der ikke er en masse unødvendigt “støj” – og de tre kvinders historier bliver tydelige.

Nådesløse kvinder er ikke en krimi, vi følger ikke et opklaringsarbejde/efterforskning, den handler mere om, hvad de tre kvinder gør, for at blive fri og kunne leve et liv, de selv bestemmer over. Som der står på forsiden er bogen: En fortælling om hævn. Vi hører om, hvordan hævnen bliver udført, men vigtigst er det, hvad det gør for kvinderne at få hævn.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: alpha forlag
ISBN: 9788772390109
Udgave: 1. udg. 2020
Originaltitel: Kvinnor utan nåd
Oversætter: Louise Ardenfelt Ravnild
Sider: 190

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *