4 stjerner, alpha forlag, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Havunger af Helle Mogensen

Havunger er Helle Mogensens debutroman og er 1. del i krimiserien om psykologen Anne Lebæk.

Forlagets beskrivelse:

“Psykolog Anne Lebæk har aldrig set sig tilbage, siden hun forlod sin vestjyske barndomsby Hvertsund og rejste til København. Men da søsteren Margit ligger for døden, vender Anne hjem, fraskilt og lettere desillusioneret. Hun får arbejde i den lokale psykologpraksis og forsøger at finde fodfæste. Men kort efter skyller liget af en ung kvinde, Christel Birkenfeldt, op på stranden. Christel gik i terapi hos Anne, og hun tvivler på, at det er en tragisk drukneulykke eller selvmord, der ligger bag.

Annes søgen efter svar sender hende rundt blandt den lille bys beboere og tilbage til en tid, hun har gjort alt for at glemme.”

Billede af: Havunger af Helle Mogensen
Havunger af Helle Mogensen

Havunger er tidligere blevet udgivet ved People’s Press. Nu er den udkommet ved alpha forlag – og det samme er efterfølgeren Malstrøm. Jeg må erkende, at jeg ikke læste Havunger, da den udkom første gang, da jeg simpelthen ikke syntes, at den lød som noget for mig. Nu efter at have læst den, kan jeg roligt sige, at jeg tog fejl!

Plottet er rigtig godt – og har en fin opbygning. Flere mennesker mister livet på få dage i en forholdsvis lille by – men det er jo en krimi, men jeg er glad for, at jeg ikke bor der. Handlingen var en smule lang tid om at komme i gang, men samtidig er det heller ikke en “tju-bang-roman” men nærmere en hyggekrimi. Bogen er velskrevet og letlæst. Historien bliver fortalt i et roligt tempo. Der er næsten ingen grusomme scener – og disse ikke spækket med blodige detaljer.

Personbeskrivelserne er rigtig gode – og de også vigtige, da en stor del af historien bygger på de medvirkende personer og deres indbyrdes relationer. Der er ikke overvældende mange personer med – og det gør det let at bevare overblikket og ikke mindst at lære personerne at kende. Anne Lebæk, som er hovedpersonen er den man kommer tættest på, hvilket jo også giver fin mening. Jeg har en enkel lille anke – og det er at Anne ikke altid tager sin tavshedspligt alvorligt. Selvfølgelig er det nødvendigt at dele oplysninger med politiet, men der går grænsen vist også. Men det er jo en historie – og det gør måske bare Anne mere menneskelig.

Handlingen udspiller sig i den fiktive by Hvertsund i Vestjylland. Byen bliver fint og troværdigt skildret – i hvert fald er byen én, som jeg sagtens kunne besøge og genkende i virkeligheden.

Nu vil jeg ikke skrive så meget om krimidelen, da jeg ikke vil spoile. Men en stor del af bogen handler om familierelationer – og hemmeligheder, fortielser og om fordomme og fordømmelser – og kombineret med at det er et lille samfund, så går snakken og rygterne. Det hele går op i en højere enhed og hænger sammen på den ene eller anden måde.

Som jeg skrev i starten, så blev jeg virkelig positivt overrasket. Havunger er en flot debut – og jeg glæder mig rigtig meget til at læse fortsættelsen, Malstrøm.

Billede af: 4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: alpha forlag
ISBN: 9788772390475
Udgave: 2. udg. 2021
Sider: 241

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Havunger af Helle Mogensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *