4 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Tatotyven af Alison Belsham

Tatotyven er skotske Alison Belshams debutroman. Bogen vandt Pitch Perfect-konkurrencen ved Bloody Scotland Crime Writing Festival.

Det er ved at være lang tid siden, at jeg læste Tatotyven, men jeg synes alligevel, at den fortjener at blive delt og omtalt. Men min anmeldelse er desværre lidt tynd, da jeg kun har få noter at forholde mig til.

Forlagets beskrivelse: 

“En ung efterforsker på sin første drabssag.
En tatovør med en drabelig hemmelighed.
Og en vanvittig seriemorder, der hvæsser klingerne for at dræbe igen.

Da tatovøren Marni Mullins fra Brighton falder over et lig, der er blevet flået, får den nyudnævnte kriminalkommissær Francis Sullivan brug for hendes hjælp. En seriemorder på fri fod fjerner tatoveringer fra sine ofre, mens de stadig er i live. Marni kender tatovørmiljøet som sin egen bukselomme, men har samtidig sine peronlige grunde til at være skeptisk over for politiet.

Vil hun alligevel tippe Sullivan, da hun opdager, hvem drabsmandens næste offer er … eller går hun efter tatotyven på egen hånd?”

Billede af: Tatotyven af Alison Belsham
Tatotyven af Alison Belsham

Tatotyven er første del af en krimi-/thrillerserie. De to næste bøger hedder: Giftige nåle og Balsamøren.

Hvis man ikke er til blodige, bestialske detaljerede beskrivelser, så tænker jeg, at man skal springe over Tatotyven. Et citat, der måske illustrerer det lidt: “Har du nogen sinde overvejet, hvordan det føles at flå levende hud af en menneskekrop?” (s. 165). Mine tanker gik under hele historien til Ondskabens øjne af Thomas Harris – det siger nok i sig selv lidt om grusomheden.

Tatotyven er velskrevet og plottet er skræmmende, så nakkehårene rejser sig. Personskildringerne er virkelig gode – og jeg synes, at man kommer rigtigt tæt på de to hovedpersoner Marni og Francis. Francis virker meget sympatisk, men alligevel har jeg svært ved at holde af (og med) nogen af dem. Vi følger flere spor, så vi kommer både tæt på efterforskningen – men også på the bad guy, især den del kan jeg rigtig godt lide, og kombinationen virker interessant og ikke mindst uhyggelig.

Der er desværre et par ting i bogen, som ikke fungerer og som jeg ser som fejl, og som irriterer mig en smule. Jeg vil ikke spoile, så jeg vil ikke gå i detaljer, men jeg tænker at de fleste vil kunne se det. Det har dog ikke den vilde betydning for den overordnede handling, så jeg kan alligevel godt anbefale historien.

Noget af det, som fylder meget i bogen, altså foruden krimiplottet er relationer, misundelse og dårlige vibrationer på arbejdspladsen. Jeg synes måske, at delen med arbejdspladsen og især Francis plads i hierarkiet fylder ret meget, men jeg ser det kun som positivt, da det får historien til at virke troværdig og også menneskelig.

Tatotyven er en virkelig flot og gåsehudsfremkaldende debut.

Billede af: 4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742603994
Udgave: 1. udg. 2020
Originaltitel: The Tattoo Thief
Oversætter: Peter Carstens
Sider: 366
___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Tatotyven af Alison Belsham

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *