6 stjerner, alpha forlag, Daniel f. 2001, Krimi/spænding

Nattens børn af Camilla Läckberg

Nattens børn er en selvstændig bog af Camilla Läckerg. Jeg er lige blevet færdig med at læse Nattens børn, og hold op hvor var den nervepirrende.

Fra forlagets hjemmeside:

“Fire unge mennesker lever et liv, hvor intet er, som det ser ud til.

Det er nytår. Max, Martina, Liv og Anton fejrer et nyt års begyndelse sammen, uden deres forældre. De har været venner så langt tilbage, de kan huske, stået sammen i tykt og tyndt og altid troet, at de vidste alt om hinanden. Men denne aften, i en blanding af eufori, champagne og uudgrundelig tillid, begynder de at spille et spil, som afslører, at de ikke ved alt om hinanden eller sig selv. Og den sandhed får fatale konsekvenser.”

Billede af: Nattens børn af Camilla Läckberg
Nattens børn af Camilla Läckberg

Nattens børn er den første bog af Camilla Läckberg, jeg har læst. Og jeg kan godt sige, at det nok ikke bliver den sidste. Der var fuld gang i hele fortællingen, og helt til slut sad jeg og læste med så høj en puls, at jeg kunne høre mit hjerte banke, og jeg kunne overhovedet ikke lægge bogen fra mig, da jeg bare måtte vide, hvordan den ville ende. Det endte også med, at jeg læste hele bogen på en gang.

Omgivelserne i Nattens børn er virkelig godt beskrevet, og jeg kan lige se for mig, hvordan huset ud til vandet, som historien forgår i, ser ud. Også personbeskrivelserne er virkelig gode, og vi kommer ind under huden på alle de fire hovedpersoner. Vi hører om deres dybeste hemmeligheder, før de øvrige personer i fortællingen. Vi følger dem også fra tæt, da hvert kapitel i bogen bliver fortalt på skift af de fire hovedpersoner.

Uden jeg afslører handlingen, så er der en del forskellige temaer i Nattens børn, som fx sociale forventninger, selvværd, hævn og misbrug. Jeg synes, at Läckberg kommer fantastisk rundt om alle temaer, og vi får et godt indblik i, hvad for en verden vores hovedpersoner lever i, en verden som virker meget realistisk og virkelighedsnær.

Selvom Nattens børn er kort, kun 135 sider, så virker den heller ikke til at skulle være længere. Der sker altid en uventet drejning i fortællingen, og man sidder ikke tilbage med en følelse af at bogen sluttede for tidligt.

Som skrevet er jeg helt vild med Nattens børn, og jeg kan klart anbefale den. Bogen er som sagt ikke så lang, og den er meget læse let, så hvis man gerne vil have bog man kan læse på en weekend eller måske blot en eftermiddag, passer den perfekt til det formål.

Billede af: 6 af 6 stjerner /Daniel
6 af 6 stjerner /Daniel

Forlag: alpha forlag
ISBN: 9788772390284
Udgave: 1. udg. 2021
Originaltitel: Gå i fängelse
Oversætter: Louise Ardenfelt Ravnild
Sider: 135

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *