6 stjerner, Cicero, Feel good/kærlighed, Gæstebloggere, Gyldendal, Øvrigt skønlitteratur

Syersken fra Paris af Fiona Valpy

Maria Wendt været forbi Bech’s Books, hvor hun har anmeldt Syersken fra Paris af Fiona Valpy. Øvrige anmeldelser, som Maria har skrevet, kan findes her.

Maria skriver blogindlæg på Outsideren, hvor man kan finde hendes indlæg på: Mit liv med angst. Maria kan også følges på Instagram: maria.blogger.wendt.


Titel: Syersken fra Paris
Forfatter: Fiona Valpy
Antal sider: 329
Udgivet: 2021 på forlaget Cicero

”Syersken fra Paris” handler om den unge kvinde, Harriet, der under et praktikophold i Paris, begynder at undersøge sin mormors historie, da hun var med i modstandsbevægelsen under anden verdenskrig. Harriets bedstemor var sammen med to andre kvinder, Vivienne og Mireille, syersker på en lille systue, samtidig med at de også arbejdede som kurerer.

Billede af: Syersken fra Paris af Fiona Valpy. Billedet er taget af Maria Wendt.
Syersken fra Paris af Fiona Valpy. Billedet er taget af Maria Wendt.

Bogen er delt ind i Harriets historie i nutiden parallelt med kvindernes historie i 1940’ernes Paris. Det, synes jeg, fungere sindssygt godt, for man får virkelig meget af begge tidsperioder, og historien hænger godt sammen. Man bliver hurtigt grebet af Harriets iver og ønske om at finde ud af, hvad der skete med hendes mormor, og hvorfor hendes egen slægt har lidt en trist skæbne gennem tiden.

Historien om Claire, Mireille og Vivienne, er skrevet i tredjeperson, så man som læser er som fluen på væggen i krigsårenes rædsler i Paris og i de tyske arbejdslejre. Men den er skrevet med en ømhed og følsomhed, og fortæller to historier i to forskellige generationer i på en smuk, overbevisende og overraskende måde. En stærk og rørende bog, som rammer lige i maven med skildringerne under krigen, de historiske detaljer og de kvindelige hovedpersoner. En bog, som bare skal læses! Man skal dog lige have en pakke kleenex ved siden af. Jeg er blown away over denne her bog; en af de bedste, jeg har læst i 2021! Jeg er i julehumør og giver ”Syersken fra Paris” fuldt hus – 6 julestjerner og en kæmpestor anbefaling herfra. Fantastisk bog.

Denne anmeldelse er skrevet af Maria Wendt; Blogger, boganmelder og forfatter.

Billede af: 6 af 6 stjerner /Maria
6 af 6 stjerner /Maria

Forlag: Cicero/Gyldendal
ISBN: 9788763864848
Udgave: 1. udg. 2021
Originaltitel: The Dressmaker’s Gift
Oversætter: Ulla Lauridsen
Sider: [329]
___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *