3 stjerner, Feel good/kærlighed, Fra Gæstebloggere, Gæstebloggere, People's

Gæsteblogger om Tedyrkerens hustru af Dinah Jefferies

Årets første gæsteblogger har været på spil. Maria har  læst og anmeldt Tedyrkerens hustru af Dinah Jefferies.

Marias øvrige anmeldelser kan findes her.

Maria skriver blogindlæg på Outsideren, hendes indlæg kan læses her: Mit liv med angst. Maria er også på Instagram: maria.blogger.wendt.


Titel: Tedyrkerens hustru
Forfatter: Dinah Jefferies
Antal sider: 453
Udgivet: Forlaget People’s, 2020

”Tedyrkerens hustru” er historien om den unge Gwen, der netop er blevet gift med enkemanden Laurence, og er flyttet med ham til hans teplantage i Ceylon, hvor også Laurences søster, Verity, opholder sig. Gwens kusine, Fran, og tjenestekvinden på plantagen, Naveena, er Gwens holdepunkter i det nye liv.

Livet på plantagen bliver en på en og samme tid en omvæltning og ny begyndelse for Gwen, der er fast besluttet på at støtte sin mand og være en god hustru og mor. Men Laurence arbejder meget og er ofte fraværende, og da Gwen bliver gravid og føder, får det alvorlige følger.

Laurence har også sit at slås med. Hans første hustru, Caroline, tog sit eget liv med deres fælles søn, Thomas, år før. En sorg, som han aldrig er kommet sig over. Hemmeligheder, det ufortalte og usagte, truer med at skubbe parret væk fra hinanden, men deres kærlighed og loyalitet er stærkere end de tragedier, de har været igennem.

Billede af: Tedyrkerens hustru af Dinah Jefferies. Billedet er taget af Maria Wendt.
Tedyrkerens hustru af Dinah Jefferies. Billedet er taget af Maria Wendt.

”Tedyrkerens hustru” strækker sig over en periode fra 1925 til midt 1930’erne i Sydasien, men skildrer også Depressionen og krakket på Wall Street i New York i 1929. Gennem bogen følger man Gwens udvikling fra at være en nygift ung, lidt usikker kvinde til at være en stærk, uafhængig forretningskvinde, mor og hustru, der har hjertet på rette sted og kæmper for at arbejderne på plantagen får bedre lønninger og arbejdsvilkår.

Forfatteren skildrer skellet mellem de rige plantageejere og de fattige arbejdere på en brutal troværdig måde, men også med varme og nærvær. Et interessant skel, der giver bogen det ekstra løft. Bogen er lang, og til tider langtrukken. Men det er også en fin kærlighedshistorie og en historie om racer og religion og forskellige verdener, der mødes og må leve sammen. Jeg var ikke helt så fanget, men i bund og grund er det en god bog. Derfor giver jeg ”Tedyrkerens hustru” tre stjerner.

Denne anmeldelse er skrevet af Maria Wendt; Blogger, boganmelder og forfatter.

Billede af: 3 af 6 stjerner /Maria
3 af 6 stjerner /Maria

Forlag: People’sPress
ISBN: 9788772381237
Udgave: 1. udg. 2021
Originaltitel: The Tea Planter’s Wife
Oversætter: Anne Brinch
Sider: [453]

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *