5 stjerner, Gads Forlag, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Blindt raseri af Cara Hunter

I 2020 var en af de bedste bøger jeg læste Skjult af Cara Hunter. Skjult er 2. del i Oxford-krimiserien. Nu er den 4. bog: Blindt raseri udkommet.

Bøgerne i serien:
1. Familiens synder
2. Skjult
3. Ingen udvej
4. Blindt raseri

Fra forlagets beskrivelse:

“Faith Appleford bliver fundet i udkanten af Oxford, hvor hun går alene rundt, forvirret og skræmt. Hun fortæller, at hun er blevet overfaldet på åben gade, kørt til et øde sted og udsat for et overgreb. Men hun nægter at anmelde det.
Kriminalinspektør Adam Fawley efterforsker sagen, men det er svært at komme nogen vegne, når pigen ikke vil samarbejde. Skjuler hun noget, og i så fald hvad? Og hvorfor har Fawley på fornemmelsen, at han har hørt om en lignende sag tidligere? Så forsvinder endnu en pige, og Fawley har ikke længere noget valg: Han må se fortiden i øjnene. For hvis ikke han gør det, risikerer han, at pigen aldrig kommer tilbage…”

Billede af: Blindt raseri af Cara Hunter
Blindt raseri af Cara Hunter

Blindt raseri er som de øvrige bøger i serien velskrevet – og plottet er både tænkevækkende, relevant og ikke mindst fængende. Selvom Blindt raseri har flere skræmmende temaer, så kan man alligevel støde på en lun og humoristisk tone – fx. s. 32: “… og en samling af gamle, udtjente biler, der får Quinns skinnende Audi til at ligne en fuldblodhest til et æselderby.”

Noget af det, som jeg næsten synes allerbedst om er opbygningen af bogen. Den veksler mellem Adam Fawleys jeg-fortælling, de øvrige karakterer følges af en 3. persons-fortæller, udskrifter fra afhøringer, artikler + kommentarspor fra SoMe, udskrifter fra tidligere domshandling mv. og ikke mindst uddrag fra et online-forum, hvor Faith har en online-kanal, yougottahave. Det fungerer super godt, og man kommer omkring historien på en helt anden måde, end man “normalt” gør. De øvrige bøger i serien er også bygget op på denne måde.

Personskildringerne er rigtig gode. Hvis man har læst de forrige, som jeg helt sikkert vil anbefale, så kender man efterhånden hovedpersonerne ganske godt. Men jo mere jeg hører om dem, jo bedre synes jeg om dem. Selv de personer, som jeg måske ikke var helt vild med til et start, vinder ved nærmere bekendtskab. De supplerer hinanden fint – og persongalleriet er bredt.

Ganske kort vil jeg fortælle, at man kommer lidt omkring Incels (læs evt. Jomfruer, drag og krav om sex fra dr.dk). Jeg synes dog, at denne del drukner lidt, hvilket er en skam. Et emne i Blindt raseri, som også kommer frem i andre bøger, er frygten for, at politiet/retssystemet begår fejl, så en forkert bliver dømt. Jeg kunne ikke lade være med at tænke på Tro ikke på det af Charlie Donlea.. Derudover er der et par andre vigtige emner, som jeg dog ikke vil spoile.

Plottet er skræmmende og faktisk også sørgeligt. Igen vil jeg ikke spoile, men en ting som ramte mig er, hvor sårende og ødelæggende fordomme er.

Slutningen overraskede mig – hvilket jo er fantastisk. Derudover slutter Blindt raseri med cliffhanger, hvilket til min store glæde må betyde endnu en bog i serien. Ja, jeg kunne jo ikke lade være – der er et par bøger mere på vej, se evt: Penguin BooksThe Whole Truth (er udkommet d. 29.04.21) og Hope to Die (udkommer d. 21.07.2022).

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Gads forlag
ISBN: 9788712059882
Udgave: 1. udg. 2022
Originaltitel: All the Rage
Oversætter: Brian Christensen
Sider: 460

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Blindt raseri af Cara Hunter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *