5 stjerner, Krimi/spænding, Politikens Forlag, Tine f. 1973

Kryb af Julie Hastrup

I dag (31.05.2022) udkommer Kryb af Julie Hastrup. Kryb er den 9. bog i serien om drabsefterforskeren Rebekka Holm.

Rækkefølgen på serien kan ses sidst i indlægget.

Fra forlagets beskrivelse:

“Gro er vild med at bo på Ungdomsøen sammen med andre unge. De arrangerer events på den lille ø uden for Københavns Havn, og da de en dag skal holde fest for et populært politisk parti, kommer Gros gode veninde Frida ud på øen for at hjælpe til. Men næste morgen er Frida væk. Er hun sejlet tilbage til København sammen med nogen?

Da Frida findes død, er det REBEKKA HOLM, drabsefterforsker ved Københavns Politi, der bliver kaldt ud. Rebekka (…) bliver straks dybt opslugt af det tragiske dødsfald og nægter at give op, da hendes chef vil lukke sagen som en ulykkelig ung kvindes selvmord. En dygtig og dedikeret retsmediciner leder Rebekka på sporet af, at noget er gået helt galt op til Fridas død, og snart leder hun indædt efter en djævelsk gerningsmand gemt bag navnet Diabolus. Hvem er han? Hvor har Frida mødt ham? Og hvorfor begynder de, der kendte Frida, også at dø?

Alle spor ender blindt – lige indtil Rebekka får hjælp fra højst uventet kant.”

Kryb af Julie Hastrup - billedet er fra en af de mange gange på Ungdomsøen
Kryb af Julie Hastrup – billedet er fra en af de mange gange på Ungdomsøen

Endelig blev det tid til et gensyn med Rebekka Holm. Man møder selvfølgelig også flere andre, som er kendt fra de forrige bøger – samt nye ofre og gerningsmænd. Personskildringerne er lige så gode og grundige, som forventet – og alle er beskrevet, så de passer til deres roller og samtidig fremstår troværdige. Nogle er virkelig lette at fatte empati for – blandt andet Frida, som vi hører om, selvom hun findes død – og Rebekka er det bare svært ikke at synes om. Og så er der jo dem, der får mordtankerne frem ved ganske almindelige mennesker…! Men selvom skildringerne er gode, så vil jeg anbefale, at man læser alle bøger i serien, for at få det meste og bedste ud af historien. Jeg elsker bøger, hvor personernes baggrund og relationer næsten er en historie i sig selv – og sådan er Julie Hastrups serie. Bøgerne kan kun anbefales, så kom bare i gang.

En stor del af Kryb foregår på Ungdomsøen – som danner nogle fantastiske rammer til historien. Kulisserne passer perfekt til plottet. Scenerne er skumle, og jeg tvivler på, at der er nogen, som har lyst til at være alene i disse omgivelser, når de først har læst bogen, se evt. billedet (2,5 km. gange). Miljøskildringerne er levende og tydelige, men jeg må også indrømme, at jeg havde en stor fordel af at have besøgt Flakfortet. Både Flakfortet og Ungdomsøen er et besøg værd.

Plottet er opbygget som de forrige bøger, hvor detaljer og flere lag bygges på undervejs – og derfor er det ikke alt, man kender til fra start. Netop på grund af denne opbygning er der svært at skrive så meget om selve plottet, da man meget let kommer til at spoile. Der er flere plottwists undervejs, så man tror jo lige… Emnerne er dog yderst relevante og uhyggelige. Vi hører om en virkelig grum og hårrejsende form for kriminalitet, som jeg (heldigvis) ikke havde hørt om før, men nu har læst mere om, pyha. Jeg kan rigtig godt lide krimier og andre bøger, hvor man lærer noget nyt, også selvom det nye er grusomt.

Kryb er en fortælling om blandt andet magt, misbrug, venskaber, kærlighed, sårbare unge og familierelationer på flere plan.

Julie Hastrup har endnu engang skrevet en fantastisk krimi.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Seriens rækkefølge:

1. En torn i øjet
2. Det blinde punkt
3. Blodig genvej
4. Portræt af døden
5. Farlig fortid
6. Mirakelmanden
7. Blodspor
8. Vildskud
9. Kryb

Forlag: Politikens forlag
ISBN: 9788740069303
Udgave: 1. udg. 31.05.2022
Sider: 441

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

2 thoughts on “Kryb af Julie Hastrup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *