5 stjerner, Børnebøger, Politikens Forlag, Tine f. 1973

Sigurd fortæller om julens traditioner af Sigurd Barrett

Igen i år vil jeg dagligt prøve at dele et billede fra jul i bogreolen. Men der er dage, hvor det ikke er muligt – en lille juleferie venter.⁣
I dag er der foruden en julezebra også en julebog (om der vil være bøger andre dage, ved jeg endnu ikke).⁣⁣

Bogen er Sigurd fortæller om julens traditioner. Det er en julekalenderbog skrevet i 24 kapitler – hvor man får svar på stort og småt om julens traditioner. Jeg har dog læst den i november – og mener ikke, at den nødvendigvis behøver at blive læst med et kapitel pr. dag. Det en højtlæsningsbog fra 5-6 års alderen. Voksne kan dog helt sikkert også have glæde af den. Jeg synes, det var hyggeligt at høre om forskellige traditioner osv. Og mon ikke der er i hvert fald en enkelt ting, som man ikke vidste på forhånd? ⁣

Forlagets beskrivelse:
“Hvorfor stiller vi et grantræ ind i stuen, når det er jul? Hvornår begyndte vi at fejre jul? Hvorfor udveksler vi gaver juleaften? Og hvornår dukkede julemanden og hans nisser op? Dette og meget mere kan du få svar på i Sigurd fortæller om julens traditioner.”

 

Sigurd fortæller om julens traditioner
Sigurd fortæller om julens traditioner
Bogen har skønne illustrationer af Jørgen Eivind Hansen.⁣
Hvert kapitel starter med, at man i et “hverdagsperspektiv” hører en historie, som fx. fortæller om, hvor julekalenderen stammer fra. ⁣
Kapitlerne afsluttes med forslag til en aktivitet fx. hvordan man kan lave en adventskrans eller sin egen julekalender. Derudover er der en lille faktaboks. Kapitel 6 er om julefrokoster, og her står blandt andet: “Vidste du…- At sangen om Søren Banjomus kommer fra en amerikansk Broadway-musical, hvor den hed:’Skiddy-mer-ring-a-doo’?” Til sidst kommer en sang – selvfølgelig en julesang eller -salme. Er man som jeg ikke den store sanger, så er der link til sangene, som man kan lytte til.⁣
Jeg er virkelig en stor fan af serien “Sigurd fortæller”. Sigurd fortæller så alle kan være med – både på skrift og på lyd. Sigurd fortæller om julens traditioner er en hyggelig måde at få både en julekalenderhistorie – og viden om julen samtidig. ⁣

Jeg har både lyttet og læst – og begge dele var en fornøjelse. Det virker fantastisk, at Sigurd Barrett selv lægger stemme til.⁣

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Politikens forlag
ISBN: 9788740054682
Udgave: 1. udg. 2022
Sider: 261

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Sigurd fortæller om julens traditioner af Sigurd Barrett

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *