5 stjerner, Krimi/spænding, Lindhardt og Ringhof, Tine f. 1973

Mørket kalder af Michael Katz Krefeld

I DAG, d. 23.11.18 udkommer Mørket kalder af Michael Katz Krefeld. Mørket kalder er en “stand-alone” og er dermed ikke en del af serien om Ravn, som flere måske har troet.

Bogens bagsidetekst:

“HVIS HAN AFSLØRER HENDE, MISTER HUN ALT!

En sen nattetime træffer den nyudnævnte politikommissær Cecilie Mars et fatalt valg, der får vidtrækkende konsekvenser. Hendes fejltrin er blevet overvåget og filmet, og nu truer en anonym person med at afsløre alt, hvis hun ikke følger hans skræmmende agenda.

Cecilie trækkes ind i en uhyggelig plan om selvtægt, der tvinger hende til at overveje, hvor langt hun er villig til at gå for at skaffe retfærdighed. Samtidig vokser hendes fornemmelse af, at den der truer hende skal findes i hendes omgangskreds.”

Der kom en lækker pakke fra Lindhardt og Ringhof - med Mørket kalder af Michael Katz Krefeld - og chokolade.
Der kom en lækker pakke fra Lindhardt og Ringhof – med Mørket kalder af Michael Katz Krefeld – og chokolade.

Mørket kalder har et godt og meget velfungerende plot. Jeg synes, at der er ret mange bøger for tiden (det har der måske altid været?), der handler om selvtægt og/eller ustraffede gerningsmænd. Mørket kalder føjer sig fint til disse, men emnet er også alt for aktuelt og vil med garanti få de fleste læsere til at overveje, hvor de selv står – og hvor langt de selv vil gå. Både moral og etik er i højsædet, og kombineret med en god portion uhygge, så fungerer det godt.

Cecilie, som er hovedpersonen i Mørket kalder har selv en barsk oplevelse i bagagen, og hele denne sag, som hun bliver inddraget i på virkelig personlig vis, kommer på alle måder (for) tæt på. Cecilie er beskrevet, så man i nogen udstrækning selv kan have sine egne forestillinger om, hvordan hun ser ud, inden for de rammer, der nu bliver sat. Ud fra de ting, som Cecilie kommer ud for og hvordan hun håndterer det, så må hun sin størrelse taget i betragtning næsten være en “super woman”, hun er i hvert fald “tough” nok.

Coveret på Mørket kalder signalerer for mig lidt “James Bond”. Det er nok ikke lige det første, som jeg tænker på efter at have læst bogen. Men samtidig bliver det meget tydeligt, at det IKKE er en Ravn-bog, og at hovedpersonen er en kvinde. Kvinden er dog ikke helt som jeg forestiller mig, men det skyldes nok, at jeg hørte Michael Katz Krefeld blive interviewet på Krimimessens stand på BogForum, og allerede der, fik jeg min egen ide til, hvordan Cecilie ser ud.

Mørket kalder af Michael Katz Krefeld
Mørket kalder af Michael Katz Krefeld

Mørket kalder foregår i København og i området i og omkring Bellahøj. Handlingen foregår på ganske få lokaliteter, så man får et godt overblik over personernes færden. Som i Michael Katz Krefelds tidligere bøger, så er omgivelserne virkelig godt beskrevet, og man behøver ikke kende områderne for at kunne se dem for sig.

Mørket kalder er spændende fra start til slut. Det er fantastisk, at man faktisk under læsningen ikke ved, hvad der sker og er i vente – og i hvilken retning Cecilie vælger at gå. Igen tænker jeg, at mange læsere også vil overveje, hvilken vej de selv ville tage.

Det var meget svært at slippe Mørket kalder, da jeg først var kommet i gang – og den har en virkelig genial slutning, som faktisk også gør det lidt svært at slippe den, efter jeg jo egentlig var færdig.

Selvom jeg er stor, stor fan af Ravn og Møffe, så synes jeg, at det er skønt med noget andet fra Michael Katz Krefelds side. Jeg var så heldig at være inviteret til et bloggerevent med forlag og forfatter for nylig, og der kunne jeg godt mærke, at stemningen for en efterfølger til Mørket kalder var stor. Jeg kan dog rigtig godt lide slutningen, som den er – men vil meget gerne se flere enkeltstående krimier fra forfatterens hånd.

Michael Katz Krefeld med Mørket kalder
Michael Katz Krefeld med Mørket kalder. Billede fra bloggerevent på Cafe Stiften.

⭐⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Lindhardt og Ringhof
ISBN: 9788711691939
Udgave: 1. udg. 23.11.2018
Sider: 353

4 thoughts on “Mørket kalder af Michael Katz Krefeld

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *