Alt det andet

BogForum 2015 – Lørdag

Endelig lykkedes det at komme med til BogForum. Planen var, at både Daniel og Klara skulle med, men Daniel blev forhindret. Men hvor var det godt, at Klara kom med – jeg er helt sikker på, at hun synes, at det var lige så fantastisk som jeg.

Vi kørte rigtig tidligt hjemmefra lørdag morgen, parkerede ved vandrehjemmet og gik over til Bella Centret, hvor vi stillede os i kø lidt i 10. Der gik ikke lang tid, så blev dørene åbnet – og vi kunne komme ind som nogle af de første.

Den allerførste vi mødte, var Jørgen, min tidligere kollega – han stod i Palles Gavebods stand. Det var rigtig hyggeligt med sådan en “velkomst”.

Palles Gavebods stand bemandet af Jørgen Ledet, bibliotekar på Randers Bibliotek.
Palles Gavebods stand bemandet af Jørgen Ledet, bibliotekar på Randers Bibliotek.

Den næste vi møder, er også en vi kender rigtig godt – jeg ved dog ikke helt, om han også kender os? Det er nemlig Mimbo Jimbo – Jonas ville have elsket at møde ham, men desværre er sådan en stor messe ikke noget for Jonas. Men vi tog nogle gode billeder og ikke mindst den nye Mimbo Jimbo bygger et fyrtårn, med hjem til ham med en hilsen i fra Jakob Martin Strid. Hold op en tålmodighed han har – der var kø, kø og så lidt længere kø, men han tog sig tid til alle, og lavede den fineste lille Mimbo Jimbo i bogen. Jonas blev vildt glad for den.

Klara sammen med Mimbo Jimbo.
Klara sammen med Mimbo Jimbo.

Godt Jonas allerede har de fleste af Mimbo Jimbo-bøgerne, for de var der jo alle sammen, så det kunne være blevet en rigtig dyr fornøjelse. Der var også de fineste litografier lavet af Jakob Martin Strid. Sådan et er nu på ønskesedlen.

Bøger om Mimbo Jimbo i stakkevis.
Bøger om Mimbo Jimbo i stakkevis.
Jakob Martin Strid signerer Mimbo Jimbo bygger et fyrtårn til Jonas. Hold op en tålmodig han har - der var kø, kø og så lidt længere kø, men han tog sig tid til alle, og lavede den fineste lille Mimbo Jimbo i bogen. Jonas blev vildt glad for den.
Jakob Martin Strid signerer Mimbo Jimbo bygger et fyrtårn til Jonas.

Nu var planen så, at vi “bare” skulle rundt og kigge, men mødte en fra DR Scenen, som fortalte Klara, at arrangementet Børnene ta’r ordet netop skulle begynde. Det var 4 piger, der har været med til at lave programmer til DR Ultra, som fortalte om, hvordan det havde været at være med til – og de viste også klip fra udsendelserne. Rigtig spændende og godt vi gik derind.

Vi ser et klip fra udsendelsen "Agnes værelse".
Vi ser et klip fra udsendelsen “Agnes værelse”.

På Alvildas stand kunne vi kigge på bøger, der passede til både store og små børn (og mødre). Klara fik nogle læseprøver på nogle af Nicole Boyle Rødtnes’ bøger, som hun stadig har til gode at læse. Hun fik også et par fine lyserøde kaninører, som blev delt ud i anledning af udgivelsen af Kaninen der så gerne ville sove.

Klara ved Alvildas stand.
Klara ved Alvildas stand.

Lige overfor Alvildas stand var Klematis med et hav af hobby og havebøger. Der var blandt andet 4 bøger med inspiration til perleplader – det må vi da helt sikkert i gang med igen. Vi kender godt et par af bøgerne, og de er rigtig gode.

Bøger fra Forlaget Klematis - Perlepladeinspiration.
Bøger fra Forlaget Klematis – Perlepladeinspiration.

BogForum er bare et virkelig mekka for sådan et par læseheste som Klara og jeg. Brian havde hørt, at nogen synes, at der var for meget “boghandel” over BogForum. Men det er bestemt ikke vores indtryk. Faktisk synes vi, at det kunne være lidt svært at komme til at se bøgerne rigtigt pga. alle de forskellige interviews, arrangementer mv.

Bøger, plakater med billeder af bøger, postkort med billeder af bøger - og så lidt flere bøger.
Bøger, plakater med billeder af bøger, postkort med billeder af bøger – og så lidt flere bøger.

Ved 13.30 tiden var vi ved at være godt sultne, og vi syntes også, at der var ved at være lidt for mange mennesker. Så vi “holdt en pause” – vi kørte ud og spiste frokost og tjekkede ind på vandrehjemmet. Efter en lille pause vendte vi tilbage, og vi tror, at det var en god beslutning, for vi kunne se at strømmen af mennesker var vendt, og der var igen lidt mere plads mellem mennesker og bøger. Vi fik købt et par bøger eller flere… Klara har forelsket sig i Tellerup – og ønsker sig stort set alle de bøger de har udgivet! Hun nøjedes dog med at købe Tamora Pierce’s serie Løvindens sang om Alanna – og de 5 første bøger i serien Blodets bånd af Pernille Eybye. Vi fik også lagt en plan for, hvilke ting vi ville nå søndag.

Klara nu den meget lykkelige ejer af serien Løvindens sang af Tamora Pierce. Et vildt godt messetilbud ved Tellerup.
Klara nu den meget lykkelige ejer af serien Løvindens sang af Tamora Pierce.

Jeg tror, at vi blev 10 cm. kortere – i hvert fald føltes vores ben noget brugte, da vi landede i vores senge efter en fantastisk dag.

Første dags boganskaffelser.
Første dags boganskaffelser.

Vi havde været så heldige at vinde 2 billetter til BogForum ved Arnold Busck og 2 billetter ved Forlaget Klim. Tusind tak – det var en fantastisk oplevelse.

20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *