Alt det andet

Sprogstimulering

Selvom vi altid har øvet og trænet sprog med Jonas, er han nu så stor, at vi synes vi må gøre en ekstra indsat. Vi mener at Jonas sprogforståelse er nogenlunde alderssvarende, men han har store udtaleproblemer og problemer med sætningsopbyggelse. Vi kan mærke stor forskel på hans sprog, hvis vi har haft ferie og tid til en større indsats hver dag, men så snart den almindelig hverdag begynder, så er en stor del af arbejdet tabt.

Jonas er selv meget motiveret for at øve – og nu hvor jeg får mere tid i hverdagen, er det helt sikkert noget af det, der skal bruges tid på. Selvom jeg ikke er holdt med  at arbejde endnu, så er vi så småt gået i gang, men en enkelt ugentlig øvedag, hvor vi er alene hjemme.

Dagens bøger og guf til mundstimulering.
Dagens bøger og guf til mundstimulering.

Den første dag har Jonas og jeg læst bogen Den bredmundede frø af Else Steffin, der er en del lyd/ansigtsøvelser i, Jonas kender godt historien om frøen i forvejen, men synes det er sjovt at fortælle med, og lave en ny lyd på hver side, nogle gange sammen med et sjovt ansigtsudtryk. Så har vi lavet et par opgaver i bogen Ordtennis af Astrid Frylmark, men de første opgaver er vist lidt for lette for Jonas. Jeg skulle fx nævne 4 ting, hvoraf et er et dyr og Jonas skal så fortælle, hvilket der er et dyr. Så spiste vi karamelsnørebånd uden at bruge hænderne, det var godt nok ikke særlig let. Men rigtig sjovt.

Til sidst læste vi i Alfons leger med ord af Marianne Lindfors. Vi læste kun de første sider og det var et par sider med sætninger med hvert bogstav i alfabetet fx. Alfons Arbejder Alene. Sætninger på 3-4 ord. Jonas har rigtig svært ved det, når han skal gentage mere end 3 ord i træk. Det hjalp, når vi først snakkede om, at der var 4 ord, så kunne han godt huske det. Fx. Viktor vil på WC.

Jonas er meget motiveret og synes det er sjovt og hyggeligt, at vi øver sammen. Det bliver spændende at se, hvordan det går, når vi har været i gang i længere tid. Vi venter pt. på at skulle til Skejby til endnu en undersøgelse, som vi virkelig håber bringer nyt med sig. Men indtil da øver vi videre.

Indlægget indeholder aff. link til Saxo.com

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *