Daniel f. 2001, Fantasy/science fiction, Gyldendal, Ungdomsbøger/Young Adult

Dødsspillet af Suzanne Collins

Anmeldelse af Dødsspillet af Suzanne Collins.
Bogen er første del af The Hunger Games-trilogien.
1. Dødsspillet
2. Løbeild
3. Oprør

The Hunger Games-serien
The Hunger Games-serien

Dødsspillet handler om en pige på 16 år, der hedder Kattua, som bor i Distrikt 12. Kattua har en lillesøster, der hedder Prim, som er 12 år. De bor i et land, der hedder Panem. Det er et land, der ligger i Nordamerikas ruiner. Det er 13 distrikter og en hovedstad, der hedder Capitol. Men distrikt 13 er blevet udslettet. I Panem fejrer man høsten med et dødsspil. Hvert distrikt skal have 2 spillere med. En dreng og en pige. Så der er 24 spillere med, der skal kæmpe til døden, og kun en overlever. Da det bliver høsttid, kommer der en dame med navn Effie. Hun trækker lod om, hvem der skal med i Dødsspillet. Man kan kun deltage, når man er mellem 12 år til 18 år. Hun starter med at trække pigen. Hun trækker Prim. Men Kattua melder sig i stedet for Prim. Kattua ville ikke have, der sker noget med Prim. Og så trækker Effie en dreng. Det blev Peeta. De får en mentor, der hedder Haymitch. Han har vundet Dødsspillet, som den eneste i Distrikt 12.

De skal med til Capitol med et tog. De andre Distrikter kommer med deres egne tog. I Capitol skal de være indtil, de skal til Arenaen, hvor de skal kæmpe til døden. I Capitol skal de også vise, hvad de kan overfor spilmesterne. Spilmestrene giver dem karakterer fra 1 til 12. Peeta fik 8, og Kattua fik 11, på grund af hun er god til at bruge en bue.

Da de kom ind i Arenaen, løb Kattua ind i skoven. Her mødte hun Rude, som er 12 år, og kommer fra Distrikt 11. De begynder at arbejde sammen. De sprænger de andres mad i luften, men ude i skoven bliver Rude dræbt af en dreng fra distrikt 1, som Kattua dræber med en bue, hun fik fra en anden død pige.

Og så efter et par dage i Arenaen, kommer der en ny regel. Hvis de to fra samme distrikt er alene tilbage til sidst, vinder de begge. Så Kattua løb ud for at finde Peeta. Finder hun ham og vinder dødsspillet?

Jeg synes, Dødsspillet er rigtig god og spændende, og der sker hele tiden noget nyt. Det er en god fortælling, og jeg kunne ikke slippe bogen igen. Godt der var to mere i serien.

Når bøgerne er læst, kan man også se frem til filmene, som jeg også synes er rigtig gode.

Forlag: Gyldendal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *