4 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Skjult identitet af Lee Child

Skjult identitet af Lee Child er den 3. bog i thriller-serien om Jack Reacher. Som jeg tidligere har skrevet, så er der nu udkommet mere end 20 bøger om Jack Reacher. Skjult identitet blev første gang udgivet på dansk i 2002.

Forlagets beskrivelse:

“Den forhenværende militærpolitimand Jack Reacher har isoleret sig i Key West, hvor han bruger dagene på at udgrave svømmepøle. Her opsøges han af privatdetektiven Costello, der er på udkig efter ham. For ikke at komme i vanskeligheder undlader Reacher at afsløre sin identitet. Da han senere finder Costello myrdet, bliver han klar over, at han må se at komme væk i en fart.

Mordet på Costello igangsætter nogle spørgsmål hos Reacher: Hvem er Costellos arbejdsgiver – den gådefulde mrs. Jacob? Og hvorfor er hun så opsat på at finde ham? Samtidig i New York er en enhåndet mand ved navn Hook Hobie i gang med at lænse en forretningsmands virksomhed for alle værdier.  

Efterhånden som Reacher optrevler sagen, står det klart, at der spilles med høj indsats. Han er ikke den eneste, der ønsker at finde mrs. Jacob, og hans undersøgelse af sagen viser sig at blive et spørgsmål om liv eller død. Sidst, men ikke mindst, bliver Reacher konfronteret med sin fortid, og den konfrontation bliver afgørende for hans videre skæbne.”

Billede af: Skjult identitet af Lee Child
Skjult identitet af Lee Child

Måske det er fordi, at Skjult identitet er en af de første bøger i serien, men i modsætning til flere af de andre bøger om Jack Reacher, som jeg har læst – så synes jeg faktisk, at der er mere “kød” på Skjult identitet. Plottet virker mere gennemtænkt og har som skrevet en lidt mere spændende handling, og bygger ikke kun på Reachers karakter – og den kvinde han nu møder (men det er selvfølgelig med). Her er en sag, som er spændende og fængende – og jeg synes, at den er anderledes og lidt mere thriller-agtig end den actionform, som vi kender fra de øvrige bøger. Altså uden action er Skjult identitet ikke – men jeg synes bare ikke, at den fylder hovedparten af historien. Når jeg har læst andre bøger i serien, så har jeg tænkt, at de ting, som Reacher kommer ud for ikke virker særlig tilfældige, men sådan synes jeg ikke, at jeg havde det, da jeg læste denne bog. Meeeen alligevel, så er det pudsigt, at “sagen” i denne bog endnu gang har dele, som kommer ret tæt på Reacher rent personligt… tænker jeg godt kan skrive det, uden at røbe for meget.

Lee Childs bog er velskrevet og meget letlæst – ja, det er svært ikke at gentage sig selv. Skjult identitet er som de øvrige bøger i serien, en del som en actionfilm blot i bogform, men som skrevet, så synes jeg, at Skjult identitet er lidt mere end det!

Nogle vil ikke bryde sig om Lee Childs bøger – og vil synes at historierne om Jack Reacher består af for mange hårde personligheder og “tju bang” – men er man til det, så vil man som jeg sikkert være vild med bøgerne. Jeg synes som sagt, at denne skiller sig lidt ud.

Da jeg har anmeldt flere bøger i serien, vil jeg ikke gå i detaljer i beskrivelserne af Reacher, men dette skrev jeg i en tidligere anmeldelse, og det er selvfølgelig også gældende her: “Efter at have læst flere i serien, så synes jeg ikke, at man behøver at læse bøgerne i rækkefølge, for har det været uden betydning om det var nr. 2 eller nr. 19 jeg læste. Jeg vil anbefale, at man læser Intet mellemnavn – og læser lidt på Lee Childs hjemmeside om Jack Reacher, så er man nået meget langt i forhold til vores hovedperson, uanset hvor i serien man springer på.” Jeg vil helt sikkert anbefale Intet mellemnavn, som er noveller, der beskriver Reacher og hans opvækst – og nogle af de sager han har været involveret i.

Skjult identitet var en pageturner og skøn underholdning. Gad vide, hvornår den næste bog kommer på dansk?

4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742601860
Udgave: 1. udg. 2019
Originaltitel: Tripwire
Oversætter: Per Vadmand
Sider: 461

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

  •   

1 thought on “Skjult identitet af Lee Child

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *