5 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Fie og Far 1-4 af Trine Løve Østerbye

Trine Løve Østerbyes nye letlæsningsserie Fie og Far består p.t. af fire bøger:

1. Far er pinlig
2. Far er en klovn
3. Ferie med far
4. Kagen ringer

Alle bøger har fine farverige illustrationer af Pernille Mühlbach.

Billede af: Fie og Far 1-4 af Trine Løve Østerbye
Fie og Far 1-4 af Trine Løve Østerbye

Bøgernes bagsidetekster:

Far er pinlig: “Fie og far skal til fest. Fie glæder sig. Hun elsker at danse. Vil Felix mon danse? Det vil han gerne. Men far er pinlig.”

Far er en klovn: “Fie og far er i cirkus. Den sjove klovn er syg. Folk er sure og råber. Så kommer der en klovn. Han kalder på Fie. Mon Fie kender den klovn?”

Ferie med far: “Fie og far skal på ferie. Fie glæder sig. Hun elsker at rejse. Far glemmer altid ting. Har far husket deres billet? Kan de nå deres fly?”

Kagen ringer: “Far taler altid i sin mobil. Fie bliver ked af det. Far trøster Fie. Så bager de en kage. Fie har kagen med i skole. Er det kagen, der ringer?”

 

Billede af: Opslag i Far er pinlig af Trine Løve Østerbye
Opslag i Far er pinlig af Trine Løve Østerbye

De fire bøger i Fie og Far-serien har et lixtal på henholdvis 5 og 6, lettallet er på 13-16. Teksten er inddelt i rimelig korte afsnit, som består af ganske enkle sætninger. Der er ikke voldsom meget tekst på hver side, og det gør teksten både overskuelig og læsevenlig. Der er kun ganske få ord på mere end to stavelser. Serien henvender sig til begynderlæserne, som har fået en smule fat i læsningen og ikke længere læser de allerletteste bøger.

Billede af: Opslag i Far er en klovn af Trine Løve Østerbye
Opslag i Far er en klovn af Trine Løve Østerbye

Fie og Far-serien kan sagtens læses af både drenge og piger. Det er nok ikke alle, der har en forvirret, sjov og glemsom far – men alligevel tror jeg, at læserne vil kunne genkende de fleste af hverdagshistorierne. Hvem har ikke syntes, at forældrene snakker for meget i telefon?

Handlingen i bøgerne bliver suppleret af de farverige illustrationer, som passer godt til teksten – og for nogle vil de være med til at hjælpe læsningen godt på vej. Skulle man få læst bøgerne højt, så er der rigeligt at kigge på imens.

Bøgerne er sjove med en humoristisk streg i både tekster og illustrationer. Selvom bøgerne er nummeret, så er det selvstændige historier, og man behøver ikke læse dem i rækkefølge. Jeg vil lige fremhæve, at det er Pernille Mühlbach, som har illustreret alle bøgerne i serien – og det er med til at give en fin sammenhæng.

Billede af: Opslag i Ferie med far af Trine Løve Østerbye
Opslag i Ferie med far af Trine Løve Østerbye

Fie og Far-serien er som de øvrige bøger fra Forlaget Elysion flot bundet ind. Det gør bøgerne både virker indbydende – og er med til at læserne får en fornemmelse af at læse en “rigtig” bog.

Billede af: Opslag i Kagen ringer af Trine Løve Østerbye
Opslag i Kagen ringer af Trine Løve Østerbye

Jeg har skrevet det før (nok flere gange), men jeg gør det gerne igen. Børn kan ikke have for mange bøger at vælge imellem, når de skal igang med læsningen. Det er SÅ vigtigt, at de får fat i bøger, som fanger, og som de har lyst til at læse. Derfor vil nye letlæsningsbøger altid være velkomne. Denne serie, som kan læses af begge køn – den stiller ikke krav til hobbyer m.v. (fx dyr, håndhold osv.) vil sikkert blive et hit. Jeg/vi er i hvert fald spændte på, om der kommer flere bøger om Fie og Far.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Far er pinlig – 1
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772145914
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 22

Far er en klovn – 2
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772145931
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 22

Ferie med far – 3
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772145938
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 22

Kagen ringer – 4
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772145945
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 22
___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Fie og Far 1-4 af Trine Løve Østerbye

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *