5 stjerner, Krimi/spænding, Mofibo Originals, People's, Tine f. 1973

H.C. Andersen-morderen af Sanne og Brian Wind-Hansen

H.C. Andersen-morderen af parret Sanne og Brian Wind-Hansen er den første bog i en krimiserie med krisepsykologen Dina Beck og politiassistenten Tom Kross som hovedpersoner. H.C. Andersen-morderen blev oprindeligt udgivet som en “Mofibo Originals”. “Originals” er et samarbejde mellem People’sPress og Mofibo.

Bogens bagsidetekst:

“Nytårsmorgen bliver en tiårige pige fundet myrdet i en baggård i Odense. Hendes lig er opstillet som en morbid kopi af H.C. Andersens eventyr om den lille pige med svovlstikkerne: sammenkrøbet, frosset ihjel, og i hænderne knuger hun et bundt afbrændte svovlstikker. Politiassistent Tom Kross sættes på sagen og må på grund af morderens særprægede signatur søge hjælp et lige så usædvanligt sted: hos en ekspert i H.C. Andersens eventyr.

Samtidig et andet sted i Odense kommer krisepsykologen Dina Becks studier i ondskab pludselig alt for tæt på virkeligheden – og mordet på den lille pige med svovlstikkerne bliver startskuddet på en af danmarkshistoriens mest makabre mordsager.”

Billede af: H.C. Andersen-morderen af Sanne og Brian Wind-Hansen
H.C. Andersen-morderen af Sanne og Brian Wind-Hansen

Serien er jo som nævnt om Kross & Beck – i H.C. Andersen-morderen er de dog ikke et makkerpar, som vi kender fra andre krimier, men da det er første bog, så kan det jo være det kommer i de næste bøger. Jeg synes, at de begge bliver fint beskrevet, men jeg glæder mig til at høre mere om dem, så man kan komme lidt tættere på. H.C. Andersen-morderen er kun på knap 300 sider, så det er lidt begrænset, hvor meget i dybden man kommer.

Jeg har tidligere skrevet, at jeg rigtig godt kan lide, når vi bevæger os lidt i de mere ukendte områder, hvad angår bøger – og det er meget begrænset, hvad jeg har læst, som foregår i Odense (hvis jeg overhovedet har læst noget). Det er ikke fordi jeg kender Odense specielt godt – men nok alligevel lidt bedre end fx København. Det er i hvert fald lidt sjovt/hyggeligt, når man kan genkende de forskellige steder, som bliver beskrevet i bogen. Uanset hvor Beck og Kross kommer, så synes jeg at miljøskildringerne er fine – og giver en fin forståelse af stederne uden at kende dem.

H.C. Andersen-morderen tager nogle meget relevante temaer op, heriblandt børn og unges brug af de sociale medier. Det er et emne, som jeg ikke synes kan omtales nok – det er så stor en del af de flestes liv, at det er vigtigt at kunne håndtere det på den rette måde. Derudover er familierelationer også et vigtigt emne. Hvordan ser vi de øvrige familiemedlemmer og hvad ved vi om dem – eller måske nærmere, hvad tror vi, at vi ved…

Jeg synes, at bogen er meget letlæst, og jeg kunne nok godt tænke mig lidt flere detaljer eller dybde. For mig havde det ikke gjort noget, hvis det så gjorde fortællingen lidt længere. Men bogen er jo i første omgang skrevet som en lydbog, og det kan være, at det er med til at gøre en forskel fra øvrige bøger jeg har læst (jeg er ikke god til lydbøger).

Uanset længde og så videre, så hold da op et spændende og grusomt plot. Det virker gennemtænkt og fungerer godt. Godt nok er en stor del af H.C. Andersens eventyr barske – og nogle af dem slet ikke for de børn, som vi jo faktisk læser dem for. Men Den lille pige med svovlstikkerne og De røde sko, som vi også hører om, er i disse rammer bestemt slet ikke noget for børn – eller for folk med sarte sjæle. Jeg synes, at det er vildt at tænke på, at H.C. Andersen-morderen er Sanne og Brian Wind-Hansens debut sammen – de har virkelig gjort det godt.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: People’sPress
ISBN: 9788770364195
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 272

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *