3 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Knæk af Belinda Bauer

Belinda Bauer, som har skrevet Knæk er en anerkendt britisk forfatter. Hun har tidligere vundet CWA Gold Dagger for årets bedste britiske kriminalroman med Dyster viden. I 2018 blev Knæk longlisted til Booker-prisen.

Forlagets beskrivelse af Knæk:

“Et enkelt øjeblik … kan ændre alt.

På en kvælende varm sommerdag sidder 11-årige Jack og hans to søstre i deres bil, som er brudt sammen, og venter på, at deres mor skal komme tilbage og redde dem. ”Jack har ansvaret,” sagde hun. ”Jeg er snart tilbage.” Men hun kom ikke tilbage. Hun kom aldrig tilbage. Og det liv, børnene kender, bliver forandret for altid. Tre år senere har Jack stadig ansvaret – for sine søs-tre, for at forsørge dem alle, for at sikre, at ingen ved, de er alene i huset, og – ret pludseligt – for at opdage sandheden om, hvad der hændte hans mor.”

Billede af: Knæk af Belinda Bauer
Knæk af Belinda Bauer

Sidste år læste jeg Klarsyn, som også er skrevet af Belinda Bauer. Hvor mærkeligt det end kan lyde, så kendte jeg ikke til forfatteren inden. Jeg havde lidt blandede følelser efter at have læst Klarsyn, men jeg fandt den var velskrevet og egentlig ganske spændende, så jeg glædede mig til at læse Knæk.

Knæk har et spændende og anderledes plot. Præcis som Klarsyn, så er bogen velskrevet og ganske letlæst – bortset fra det jeg kommer ind på nu.

Jeg kan godt røbe allerede, at uanset hvor spændende Knæk er, så fangede den mig desværre ikke. Allerede kort efter start, synes jeg at handlingen var ret forvirrende. Mens jeg læste bogen blev jeg flere gange spurgt, hvad jeg synes – og mit svar var, at jeg synes, den var forvirrende… Jeg skal så ikke kunne udelukke, at det mest skyldes, at jeg læste den i en periode, hvor jeg havde meget svært ved at koncentrere mig om at læse.

Knæk har en ufattelig barsk og egentlig ret skræmmende begyndelse. Starten var nok også med til at sætte mine forventninger meget højt. Desværre synes jeg ikke, at resten af bogen har samme virkning på mig – og spændingen ebbede noget ud undervejs.

Når alt dette er sagt, så må jeg sige, at de fleste karakterer går lige i hjertet, hvem der bare kunne hjælpe dem, så de ikke skulle igennem alt dette. Baggrunden for historien er også vigtig, vi hører om familierelationer og sammenhold – og manglen på begge dele, om svigt både fra familie og samfund. Hvad alt dette gør ved Jack og hans søstre er meget realistisk beskrevet – og det gør jo ikke historien mindre grusom.

Jeg ville ønske, at jeg kunne skrive, at jeg synes at Knæk er fantastisk – hvad jeg faktisk tror, at nogle vil synes. Men desværre var den ikke lige mig – og jeg må jo nok erkende, at det kan være, at Belinda Bauers bøger ikke er tiltænkt mig, hvis ikke det er fordi, at både Klarsyn og Knæk er blevet læst på forkerte tidspunkter.

Uanset, så har jeg ikke kunne udgå at se andre omtale Knæk på både Facebook og Instagram – og det har kun været positivt, så giv Knæk og Belinda Bauer en chance.

Billede af: 3 af 6 stjerner /Tine
3 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742601587
Udgave: 1. udg. 2019
Originaltitel: Snap
Oversætter: Per Vadmand
Sider: 333
___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Knæk af Belinda Bauer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *