4 stjerner, Børnebøger, Freya f. 2006, Høst og Søn

De fremmede af Margaret Peterson Haddix

De fremmede af Margaret Peterson Haddix er første del af Greystone-serien.

Fra bogens bagsidetekst:

“Greystone-børnene troede, de vidste de. Men da Chess, Emma og Finn hører om tre kidnappede børn med samme navne, samme alder og endda samme fødselsdagsdatoer som dem selv, bliver de alligevel i tvivl.

Midt i det hele tager deres mor på en pludselig forretningsrejse og efterlader børnene et brev. Et brev det ikke var meningen, de skulle have fundet. Endnu. Men som kun de tre søskende kan afkode.

Mystiske hændelser, komplekse koder og hemmelige rum leder Greystone-børnene på sporet af en sandhed, som vender op og ned på deres verden.”

Billede af: De fremmede af Margaret Peterson Haddix
De fremmede af Margaret Peterson Haddix

De fremmede er rigtig spændende, især i starten af bogen, hvor man hører om den TV-udsendelse deres mor ser fangede mig.

Jeg kan også godt lide, at Natalie  – som børnene går i skole med – starter med at være en person, som de faktisk ikke særlig godt kan lide, til at hun hjælper med at finde ud af, hvad der er sket.

En af de andre ting, som jeg også godt lide er, at de ikke finder deres mor så hurtigt, altså at der er så mange ting, de skal igennem, før at de kan finde ud af, hvor deres mor er. F.eks. da de skal knække koden til deres mors hemmelige ting. Jeg synes også rigtig godt om, at der faktisk ikke sker nogle urealistiske ting i bogen. Det er fedt at de ting, som de skal finde som ledetråde til at finde deres mor er nogle realistiske ting f.eks. breve og en telefon. Det virker ret troværdigt.

Det gør historien rigtig spændende, når der sker nogle ting i historien, som man ikke havde regnet ud ville ske. F.eks. da en fra skolen siger, at han havde set deres mor røve en bank, og næsten køre galt…

I De fremmede sker der en hel del hverdagsting, så man kan nemt sammenligne historien med ens egen hverdag.

Mange af tingene er rigtig godt beskrevet i bogen f.eks. nogle af de hemmelige rum børnene finder, og deres omgivelser.

Det er fedt, at hvert kapitel bliver set fra de forskellige børns synsvinkler, så får man et godt indblik i hele historien –  men jeg synes også, at det er lidt kedeligt eller uopfindsomt bare at kalde kapitlerne børnenes navne – selvom det jo tydeligt fortæller, hvem man følger nu.

En spændende bog, som jeg også regner med at skulle læse fortsættelsen af.

Billeede af: 4 af 6 stjerner /Freya
4 af 6 stjerner /Freya

Forlag: Høst & Søn
ISBN: 9788763858601
Udgave: 1. udg. 04.10.2019
Originaltitel: Greystone Secrets #1: The Strangers
Oversætter: Nanna Gyldenkærne
Sider: 358

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *