5 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Skater Zoe 1-2 af Mikkeline W. Gudmand-Høyer

Rock to Fakie og Skate eller dø! er de to første bøger i en ny letlæsningsserie. Serien hedder Skater Zoe og er skrevet af Mikkeline W. Gudmand-Høyer.

Bøgernes bagsidetekster:

Rock to Fakie: “Zoe, 9 år har en drøm om at skate, men tør ikke. De andre piger i klassen går til dans eller til fodbold. “Jeg er bare et nul,” tænker Zoe. “Og José, mors nye, spanske kæreste er mega nederen. Ham og hans ‘flamingo-guitar’.” Zoe smækker så meget med døren, at hun har fået ‘dør-smække-kvoter’ af sin mor. ‘Dør-smække-kvoter?’ Hvad er det? Og hvad mon der er i pakken, der en dag ligger på Zoes seng?”

Skate eller dø!: “Zoe elsker at skate. Efter hun er begyndt på skater-skole er hun blevet mere modig. Hun øver sig på alle de svære tricks. Og drømmer om at vinde pokaler. Men Selma, hendes bedste skater-veninde, er pludselig sur. Hvad sker der? Og hvad er det grøn-øjede monster?”

Billede af: Skater Zoe 1-2 af Mikkeline W. Gudmand-Høyer
Skater Zoe 1-2 af Mikkeline W. Gudmand-Høyer

Skater Zoe-serien er til de læsere, som har fået godt fat i læsningen, og som ikke længere behøver billeder at støtte sig op af, eller måske skal øve sig i, at de ikke altid er der. Der er farverige illustrationer i bogen, som passer fint til handlingen – men der er slet ikke illustrationer på alle opslag. Det er Bob Katzenelson, der har illustreret begge bøger. Rock to Fakie har et lixtal på 13 og et lettal på 20, Skate eller dø! har et lixtal på 16 – og her er lettallet også 20.

Billede af: Opslag i Skate eller dø! af Mikkeline W. Gudmand-Høyer
Opslag i Skate eller dø! af Mikkeline W. Gudmand-Høyer

Bøgerne er delt op i kapitler af overskuelige længder med overskrifter, som passer godt til handlingen. Forrest i bogen er en indholdsfortegnelse, som giver læserne en fin introduktion til sådanne. Jeg er, som I jo nok allerede ved, ganske vild med kapitler, da det kan give en ganske naturlig pause i læsningen – og det gavner også selve overblikket, så bogen ikke virker uoverskuelig.

Billede af: Opslag i Rock to Fakie af Mikkeline W. Gudmand-Høyer
Opslag i Rock to Fakie af Mikkeline W. Gudmand-Høyer

Bøgerne er velfortalte og passer fint til målgruppen. Selvom der ikke er mange illustrationer til at bryde teksten, så er teksten sat op, så den stadig virker overskuelig. Som skrevet tidligere, så har kapitlerne en fin længde og disse er igen opdelt i korte afsnit med rimelig enkle sætninger. Se evt. nedenstående billede.

Billede af: Opslag i Rock to Fakie af Mikkeline W. Gudmand-Høyer
Opslag i Rock to Fakie af Mikkeline W. Gudmand-Høyer

Selvom Skater Zoe er en serie, så er bøgerne selvstændige historier, så de behøver ikke blive læst i rækkefølge, hvilket er skønt. Bøgerne er som de øvrige fra Forlaget Elysion flot indbundet. De har nogle farverige og meget iøjnefaldende forside – mon ikke der er børn, som snupper dem alene på grund af forsiden?

Uanset, at det hovedsageligt er to piger, vi hører om, Zoe og Selma, så synes jeg ikke at bøgerne henvender sig specielt til piger, da emnet skating bestemt er egnet til både drenge og piger. Derudover har bøgerne også emner som selvtillid/mod – tør du?, venskaber og fritidsinteresser – hvilke langt de fleste børn vil kunne genkende.

Det er dejligt med letlæsningsbøger om en sport, som ikke er hverken håndbold eller fodbold. Derudover tænker jeg også, at bøgerne sagtens kan læses selvom man slet ikke er interesseret i sport, da andre emner jo som nævnt også tages op.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Rock to Fakie – 1
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772145600
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 46

Skate eller dø! – 2
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772145617
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 38

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

 

2 thoughts on “Skater Zoe 1-2 af Mikkeline W. Gudmand-Høyer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *