5 stjerner, Faglitteratur, Fra Gæstebloggere, Gæstebloggere, HarperCollins Nordic

Gæsteblogger om På tryk – gennem et halvt århundrede

I marts er Gretelise Holm månedens forfatter ved Saxo.com – og hvad er så mere passende end en anmeldelse af en af hendes bøger?

Maria er i dag gæsteblogger på Bech’s Books og har denne gang læst og anmeldt På tryk – gennem et halvt århundrede af Gretelise Holm.

Maria har profilen maria.blogger.wendt på Instagram. Maria skriver også blogindlæg på Outsideren, hvor hendes indlæg kan findes på:
Mit liv med angst.


Billede af: På tryk - gennem et halvt århundrede af Gretelise Holm
På tryk – gennem et halvt århundrede af Gretelise Holm. Billedet er Marias.

Titel: På tryk – gennem et halvt århundrede

Forfatter: Gretelise Holm

Forlag: HarperCollins

Antal sider: 515

Handling og vurdering: I ”På tryk” tager Gretelise Holm læseren med på en rejse i sit liv og virke som journalist i mere end 50 år, og giver indblik i en verden, som har ændret, formet og sætter spørgsmålstegn ved den verden og det samfund, som vi kender det i det 21. århundrede. Forfatteren kommer ind på både sin barndom i fattigdom, sin barske familiehistorie, sin uddannelse som journalist, og på den verden hun har oplevet som menneske. Der bliver fortalt om alt, lige fra ligestillingen i Danmark til Hekseforfølgelse i Afrika, og hvordan man kan drage paralleller til vores middelalder, hvor vi selv gik ind for hekseafbrændninger og verdens syn på kvinder og børn, og også sorte, for den sags skyld.

Jeg er meget begejstret for ”På tryk”. Det er en vigtig og relevant bog, som jeg synes, egner sig godt til undervisningsmateriale, her tænker jeg samfundsfag i de ældste klasser i folkeskolen og på gymnasieniveau. Bogen er inddelt i forskellige afsnit og herunder kapitler. Den er utrolig velskrevet, interessant og oplysende. Den bygger på både fakta og personlige erfaringer. Jeg vil på det varmeste anbefale Gretelise Holms bog til alle, der er det mindste interesseret i det danske samfund og verdenssamfundet. Den er svær at lægge fra sig.

Jeg giver Gretelise Holms ”På tryk” fem stjerner/ Maria 😊

Billede af: 5 af 6 stjerner /Maria
5 af 6 stjerner /Maria

Tusind tak til Maria for anmeldelsen.

Forlag: HarperCollins Nordic
ISBN: 9788771915938
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 515

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

2 thoughts on “Gæsteblogger om På tryk – gennem et halvt århundrede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *