5 stjerner, Fra Gæstebloggere, Gæstebloggere, Jentas, Krimi/spænding

Gæsteblogger om Pigen i brevet

Maria Wendt har endnu engang været gæsteblogger på Bech’s Books. Maria har denne gang læst og anmeldt Pigen i brevet af Emily Gunnis.

Maria skriver blogindlæg på Outsideren, hvor hendes indlæg kan findes på: Mit liv med angst. Derudover kan Maria følges på Instagram: maria.blogger.wendt.

Maria har flere gange været gæsteblogger på Bech’s Books. Sidst i indlægget er en oversigt over de bøger, som Maria har anmeldt.


Titel: Pigen i brevet
Forfatter: Emily Gunnis
Antal sider: 353
Udgivet: 2021 fra Forlaget Jentas

Pigen i brevet er en hjerteskærende og dyster fortælling om Storbritanniens hjem og institutioner, for ugifte, gravide unge piger, i efterkrigstiden, i midt 1950’erne.

Journalisten Samantha bliver hvirvlet ind i en ung kvindes liv på St. Magaret, et hjem for ugifte mødre, gennem en række breve, som hun kommer i besiddelse af. I sit forsøg på at få et gennembrud og en karriere til at kunne forsørge hende selv, hendes lille datter og hendes bedstemor, begiver hun sig ud på en rejse i fortiden for at afdække sandheden om St. Magaret, og om de tragiske historier og begivenheder, der har fundet sted.

Ivy Jenkins er ganske ung, da hun i 1956 bliver sendt til St. Magaret, udstødt af familien. Under slavelignende forhold sættes hun og andre unge piger til fysisk hårdt arbejde, indtil fødslen, og efterfølgende bliver børnene adopteret bort, imod mødrenes vilje. Ivy skriver breve hjem til sin kæreste, barnets far, der er i gang med at opbygge en karriere som professionel fodboldspiller. Brevene fortæller om en grum tilværelse og et desperat ønske om at komme hjem.

En række mystiske dødsfald, der har fundet sted på St. Magaret bliver startskuddet til Sams efterforskning og historie om hvad der skete med Ivy og hendes baby dengang. Da bygningen står til nedrivning, bliver det et kapløb med tiden om at stykke hændelser og mysterier sammen, inden sandheden går fortabt. Jeg vil helst ikke afsløre for meget af handlingen, for jeg synes at man skal læse den selv.

Billede af: Pigen i brevet af Emily Gunnis. Billede taget af Maria Wendt.
Pigen i brevet af Emily Gunnis. Billede taget af Maria Wendt.

Pigen i brevet kræver i den grad kleenex! Som læser blev jeg meget rørt over historien, og det er en fornøjelse at forfatteren i den grad har brugt lang tid researchen. Det er uhyggeligt at tænke på og faktisk også vide, at hjem som St. Magaret har eksisteret, og at unge kvinder har levet under disse kummerlige forhold og har fået frataget deres børn mod deres vilje. Forfatteren har bl.a. brugt filmen ”Philomena” i sin research. Som læser havde jeg lidt svært ved at komme i gang, fordi den springer mellem nutiden og datiden, men da jeg først fandt ud af, hvordan historien hænger sammen, kunne jeg slet ikke slippe bogen.

Historien om Ivys skæbne satte gang i både tanker og følelsesregistret. Jeg sad tilbage med tårer i øjnene, for jeg kunne sammenligne St. Magaret med KZ-lejrene under krigen. Der har forfatteren ramt en nerve. I og med at kunne formidle så grusomme hændelser, også selvom de er fiktive, og stadig kunne holde læseren fast, er et stort plus. Derudover er det et godt træk af forfatteren, at hun har skrevet hvilket kildemateriale hun har brugt til sin research.

Pigen i brevet vil få det til at løbe dig koldt ned ad ryggen. Den vil skræmme dig og give dig et indblik i en verden, som er umenneskelig og uretfærdig, men vil også give dig følelsen af håb og retfærdighed og medmenneskelighed. En både sørgelig og smuk historie, som skal have FEM store stjerner og en kæmpe anbefaling herfra!

Anmeldelsen er skrevet af Maria Wendt; Blogger, boganmelder og forfatter.

 

Billede af: 5 af 6 stjerner /Maria
5 af 6 stjerner /Maria

 

Maria har tidligere anmeldt disse bøger på bloggen:

Bødker, Stine: Klar til kærlighed
Corfixen, Kristian: Sygeplejersken
Holm, Gretelise: På tryk – gennem et halvt århundrede
Marstrand-Jørgensen, Anne Lise: Margrete I
Paris, B.A: Dilemma
Wasserman, Robin: Piger i brand


Om Pigen i brevet af Emily Gunnis:
Forlag: Jentas
ISBN: 9788742604236
Udgave: 1. udg. 2021
Originaltitel: The Girl in the Letter
Oversætter: Henriette Rostrup
Sider: 353

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

2 thoughts on “Gæsteblogger om Pigen i brevet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *