4 stjerner, Krimi/spænding, Øvrige forlag, Tine f. 1973

Ulv blandt ulve af Palle Schmidt

Ulv blandt ulve af Palle Schmidt er en selvstændig efterfølger til De efterladte. Begge bøger har Hauge som hovedperson. Desværre har jeg ikke læst De efterladte, og havde derfor ikke kendskab til Hauge og hans baggrundshistorie på forhånd.

Fra bogens bagsidetekst:

“Hauge er vandt til at sidde i fængsel, men denne gang er anderledes. Udenfor venter kæresten Kirstine og hendes lille dreng, og Hauge selv er blevet en anden. Volden er ikke længere hans første løsning på problemer.

Da en medfange hænger sig i isolationscelle, aner Hauge et komplot. Han bryder fangernes regel nr. 1 – aldrig at tale med personalet – og tilbyder fængelsdirektøren hjælp til at opklare det, han er sikker på er en forbrydelse.

Hauge starter på den afdøde fanges afdeling, i håb om at finde en morder og få nedsat sin straf. Men det er farligt, at stikke næsen i andre sager. Især indenfor fængslet tygge mure, hvor uskrevne regler og usynlige alliancer styrer.”

Billede af: Ulv blandt ulve af Palle Schmidt
Ulv blandt ulve af Palle Schmidt

Ulv blandt ulve er velskrevet og ganske letlæst. På forsiden af bogen står der En Hauge-krimi – og på bagsiden at det er en spændingsroman. Jeg synes, at Ulv blandt ulve er en fin kombination, en forbrydelse der skal opklares – og flere scener, hvor faren lurer om hjørnet for Hauge, hvor det ikke er forbrydelsen, der er fokus på. Ulv blandt ulve er ikke en bog med en masse fyld – det er en fortælling, som bliver fortalt uden en masse omveje og fnidder.

Hele handlingen finder sted i et lukket fængsel. Allerede fra bogens forside bliver man introduceret til denne verden. Jeg synes, at beskrivelserne virker meget troværdige – og det virker som om, der ligger en grundig research bag. Jeg kender (heldigvis) ikke meget til fængsler, men jeg synes alligevel, at jeg næsten kan mærke de både sørgelige og samtidig hårde vilkår og forhold, som fangerne lever under. Gennem persongalleriet får vi også fortalt, hvor svært det er at komme videre – bryde forbindelsen til denne kriminelle løbebane, når man først har set det indvendige af et fængsel. Det gælder ikke kun Hauge, men flere af hans medfanger – både dem der har været der flere gange, og dem der skal opleve denne verden for første gang. Derudover bliver det tydeligt, hvordan hierarkiet fungerer – hvem der er i bunden og hvem der bestemmer.

Selvom jeg ikke kendte Hauge på forhånd – så synes jeg han er en super karakter og han bliver beskrevet meget troværdigt. En hårdkogt og alligevel på nogle punkter blød karakter – og efter min mening måske også en anelse naiv, hvad angår hans måske kommende liv uden for fængslet. Han virker ikke bange for noget – og jeg tager virkelig hatten af for, at han vil opklare en forbrydelse uden nogle ressourcer og med langt de fleste andre fanger og fængselspersonale imod sig.

Plottet er spændende og veltænkt – måske netop fordi hele handlingen foregår det samme sted, så virker det som om, vi kommer helt ud i krogene – på godt og ondt, men nok især det sidste. Ulv blandt ulve afslører nogle forbindelser og handlinger, som jeg slet ikke havde set komme.

Billeede af: 4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Tak til forfatteren for anmeldereksemplaret.

Forlag: Avanti
ISBN: 9788793737266
Udgave: 1. udg. [2020]
Sider: 282

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *