4 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Uden varsel af Lee Child

I dag udkommer Uden varsel af Lee Child. Uden varsel er den 24. bog i serien om Jack Reacher.

Fra bogens bagsidetekst:

“I en navnløs storby kæmper to skånselsløse gangster­bander om magten, en albansk og en ukrainsk. De havde bare ikke forventet at se Jack Reacher dukke op i området.

Reacher er vant til at observere. Han befinder sig i en Greyhoundbus, hvor han ser en gammel mand sidde og sove med en kuvert fuld af penge stikkende op af lommen. Det har en anden passager også bemærket … og har tydeligvis tænkt sig at blive rig i en fart.

Da røveren går i aktion, griber Reacher ind. Den gamle mand er taknemlig, men afviser alligevel Reachers tilbud om at følge ham hjem. Han er skrøbelig, bange og tydeligvis i meget store vanskeligheder.

Hvilken klemme kan banderne dog have på den gamle mand? Vil Reacher bare holde afstand og lade tingene udvikle sig til det værre? Eller vil han kunne vende situationen til alles fordel?”

Billede af: Uden varsel af Lee Child
Uden varsel af Lee Child

Dette bliver ikke en anmeldelse, som jeg normalt skriver dem. Indtil nu har jeg skrevet anmeldelser af otte bøger i Lee Childs serie om Jack Reacher. Jeg har skrevet om person- og miljøskildringer stort set hver gang – og for ikke at gentage mig selv, så vil jeg i stedet anbefale, at man læser mine tidligere anmeldelser, da der ikke er stor forskel på disse ting fra bog til bog. En enkelt ting, som dog er lidt anderledes i Uden varsel er, at handlingen finder sted i en større by, hvorimod de fleste andre bøger, som jeg har læst i serien, finder sted i mindre byer. Når jeg tænker på byen i Uden varsel, så er det for mig en by a la Chicago bare noget mindre – om det er beskrivelserne af personerne, stederne eller banderne og deres virke, må I selv læse og bedømme. Vi kredser dog i det samme område igennem hele bogen – og Jack Reacher er igen tilfældigt kommet forbi. Ud over dette er plottet i bøgerne oftest også ens bygget op – og i de fleste bøger, også i Uden varsel møder Reacher en smuk kvinde.

Man kan læse mere om Jack Reacher på Lee Childs hjemmeside – og det er faktisk et ret godt sted at starte. På hjemmesiden kan man også se en liste over bøgerne i serien – bemærk, at listen er med de engelske titler.

Nu kan det lyde som om, det hele er gentagelser, men det er det langt fra. Selvom bøgerne har en ens opbygning og så videre – så er plottet jo ikke det samme. Det kan godt ske, at jeg røber en lille smule af plottet nu, men jeg synes, at Uden varsel kommer ind på nogle vigtige og meget relevante emner, blandt andet det amerikanske sundshedsvæsen og forsikringer, bander, lyssky lån og beskyttelsespenge… hvilket helt sikkert var med til at fænge mig. Derudover er der som sædvanligt action for alle pengene. Jeg synes helt sikkert, at serien om Jack Reacher er mega god underholdning.

Billeede af: 4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Tak til Jentas for anmeldereksemplaret.

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742602997
Udgave: 1. udg. 2020
Originaltitel: Blue Moon
Oversætter: Jakob Levinsen
Sider: 389

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Uden varsel af Lee Child

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *