4 stjerner, Daniel f. 2001, Krimi/spænding, Tellerup

Germania af Steffen Nohr

Germania er en thriller skrevet af den danske forfatter Steffen Nohr. Germania udkom i foråret 2020.

Fra forlagets beskrivelse:

Tyskland – 1945
I krigens sidste stund indkaldes ledende chefforsker og fysiker, Wagner Ziegler, til Wewelsburg-slottet hvor Rigsføreren venter. Ziegler betros en vigtig opgave der har stor betydning for Tysklands videre overlevelse. Sammen med sin forskerstab må han begive sig ud på en lang og farefuld togrejse mod Rigets fjerneste krog.

Danmark – 2016
Mark Kohn – tidligere frømand og nu operativ CIA-agent – er i landet på en kort visit. Venneparret han besøger, er bosat i det midtjyske, og sammen har de inviteret Mark i den lokale biograf. Men knap er de nået indenfor før push-meddelelser vælter ind om at Storebæltsbroen er ramt af en mystisk eksplosion. Tanken om terror breder sig blandt gæsterne, og pludselig stormes biografen af kampklædte mænd med automatvåben og avanceret boregrej. Med sig har de en række plantegninger over stedet – gamle, tyske tegninger.

Angrebet på biografen bliver startskuddet på en intens jagt på en hemmelighed der blev glemt i krigens sidste timer da Riget faldt. Mens Mark Kohn kæmper for overlevelse, mærker han langsomt eftervirkningerne af et langt årti i krig med specialstyrkerne. Han er fanget i et spind hvor en magtfuld familie tilsyneladende er villig til at sætte alt ind på at afdække hemmeligheden om PROJEKT GERMANIA …

Billede af: Germania af Steffen Nohr
Germania af Steffen Nohr

Germania er historien om et projekt, som nazisterne arbejdede på under 2. verdenskrig, og hvordan det har påvirket nutidens verden. I denne historie følger vi primært vores hovedperson Mark Kohn. Vi hører også om Wagner og Jasmin, hvor vi hører noget af historien fra deres side. Wagner lever under 2. verdenskrig, hvor han bliver betroet en opgave, som får betydning for Mark Kohns historie, der forgår i nutiden.

Bogen er delt op i 5 dele, hvor hver del har sit eget lille plot. Alle delene hører stadig sammen i kronologisk orden, men hver del har bare sin egen lille historie. Det kan for eksempel være at del 1 foregår i Danmark, mens del 2 forgår i Tyskland. De 5 dele giver historien et godt overblik. Germania er også meget let læselig, da historien ikke er bygget op af lange svære sætninger. Selvom det er en ”tyk” bog, så står der ikke utroligt meget på siderne.

Der er en del personer i Germania og vi bliver introduceret til dem i løbet af historien. De fleste af dem får man en god fornemmelse for, hvordan karakteren er personligt, mens udseendet ikke har den største betydning. Det bliver fint beskrevet, hvad Mark føler, og kan ud fra dette forstå de valg, han tager igennem historien. Mark er den vi får den bedste beskrivelse af, men vi får intet at vide om hans udseende, så alt det er op til fantasien.

Germania er en meget actionpræget thriller, og der sker næsten hele tiden noget nyt. Nogle gange synes jeg, det gik lidt for hurtigt, og jeg var nødt til at vende tilbage i teksten til det jeg havde læst, for at se om jeg opfangede det helt rigtigt. Men ellers er plottet for Marks historie virkelig godt, og vi får action fra start til slut, og man har ingen ide om, hvad der kan vente på næste side. Der er kun få ting, som jeg kan komme i tanke om i forhold til plottet, som jeg godt kunne have tænkt anderledes er, at jeg godt kunne have ønsket mig en anden slutning, men det kan man jo altid ønske sig.

Derudover kunne jeg virkelig godt have tænkt mig, at Wagners historie havde noget mere fyldt end den gør – på en lidt lettere måde. Vi begynder ellers godt ud med en prolog, som er fra Wagners historie, der virkelig får sat spændingen i gang, men i resten af Germania er hans historie lidt for tung at læse.

Jeg synes alt i alt, at Germania af Steffen Nohr er en virkelig god bog, som giver et nyt syn på, hvad der kunne have sket i 2. verdenskrig. Bogen er fyldt med plottwists, og når man først er kommet i gang med den, synes jeg at den er svær at lægge igen.

Billeede af: 4 af 6 stjerner /Daniel
4 af 6 stjerner /Daniel

Forlag: Tellerup
ISBN: 5788758839844
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 495


Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *