5 stjerner, Børnebøger, Faglitteratur, Klara f. 2003, Politikens Forlag

Den store klimabog af Anders Nolting Magelund & Anna Fenger Schefte

Den store klimabog er skrevet af forfatterne Anders Nolting Magelund og Anna Fenger Schefte. Den er skrevet til børn og unge mennesker, som ønsker at være klimahelte og vide mere om den globale krise, som verden står overfor.

Forlagets beskrivelse:

“Klimadebatten er overalt. Børn og unge strejker og demonstrerer over hele verden. Det rejser en masse spørgsmål hos børn og skaber forvirring, uro og angst. Den store klimabog afdramatiserer en del af klimaangsten og hjælper i stedet børnene (og deres forældre) til at forstå klimaudfordringen, hvorfor den er opstået, og hvorfor vi kan og skal løse den – forklaret på en nem, tilgængelig og inspirerende måde.

Den store klimabog gennemgår klimaets historie, klimakampens helte og skurke og viser vejen til, hvordan man selv kan blive en klimahelt og opmuntrer derved til handling!

Den store klimabog er bogen til børn fra 8 år, der vil vide alt om klimaet, og som også selv vil gøre noget for at passe på vores jord!”

Den store klimabog er en perfekt bog til børn og unge som ønsker at lære mere om klimaet. Det er en relevant og aktuel bog, som tager læseren med ind i klimakrisen.

Billede af: Den store klimabog af Anders Nolting Magelund & Anna Fenger Schefte
Den store klimabog af Anders Nolting Magelund & Anna Fenger Schefte

Den store klimabog er fra forlagets side sat til målgruppen 8+. Det synes jeg selv passer rigtig godt og jeg tror ikke man skal være yngre, hvis man gerne vil læse den. Jeg vil nok sige at 8-14 er en passende alder. Man kan godt mærke på sproget, at bogen er tiltænkt denne målgruppe. Sproget er forståeligt samtidig med, at bogen også forklarer en del ord, som for nogle læsere måske er nye. Derudover er der fine tegninger og illustrationer i bogen, som er lavet af Thomas Hjorthaab, de passer ret godt til bogens målgruppe og tekstens indhold. Layoutet gør det også overskueligt og interessant for læseren at læse videre. Trods målgruppen kan unge og ældre dog også sagtens læse bogen, netop fordi emnet er så relevant.

Den store klimabog er en virkelig stor bog. Ikke ment, at den er fysisk stor, men ment på den måde, at den dækker over ret meget og ser klimakrisen fra flere perspektiver. I bogen kan man finde både naturvidenskabelige og samfundsfaglige vinkler – f.eks. bliver der i bogen både beskrevet, hvad drivhuseffekten er og hvordan de forskellige politikere og lande håndterer klimakrisen. I det hele taget lægger Den store klimabog mere vægt på den samfundsfaglige del end bøger jeg tidligere er stødt på, og det synes jeg fungerer godt. Derudover er det godt med en bog som skiller sig ud og er lidt anderledes.

Noget som jeg virkelig synes er anderledes i Den store klimabog er afsnittet ”En dagbog fra år 2043”. Dagbogen skal forestille at være skrevet af den 13-årige Arto og den fortæller noget om, hvordan han oplever verden i år 2043. Dette synes jeg er rigtig kreativt og jeg synes også, at det var spændende at læse om, hvordan en mulig hverdag i år 2043 kan se ud. Derudover er jeg også sikker på, at den tiltænkte målgruppe til Den store klimabog, vil finde de ting som er beskrevet i dagbogen meget interessante netop fordi den er skrevet af en fiktiv person på deres egen alder.

Billede af: Opslag i: Den store klimabog af Anders Nolting Magelund & Anna Fenger Schefte
Opslag i: Den store klimabog af Anders Nolting Magelund & Anna Fenger Schefte

Den store klimabog gør lidt ud af ikke at skræmme læseren med problemerne. Jeg ved, at klimaforandringerne for mange godt kan føles håbløse, når man læser og hører om det og derfor er det rigtigt godt at Den store klimabog gør noget ud af at skabe håb i stedet for panik. Men på den anden side er der ikke rigtig noget i bogen om, hvilke konsekvenser klimaforandringer kan have og det manglede jeg egentlig. Jeg synes der skal være en fin balance, for det er også nødvendigt at fortælle, hvorfor det egentlig er så vigtigt, at man tager klimaforandringerne seriøst. Men udover det er Den store klimabog en rigtig god bog, som jeg tror vil gøre det sjovt at lære om klimaet og opmuntrer børn til at blive klimahelte.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Klara
5 af 6 stjerner /Klara

Tak til Politikens forlag for bogen.

Forlag: Politikens forlag
ISBN: 9788740060065
Udgave: 1. udg. 23.04.2020
Sider: 160

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *