2 stjerner, Hr. Ferdinand, Krimi/spænding, Politikens Forlag, Tine f. 1973

Mørkt motiv af Louise Penny

Mørkt motiv af canadiske Louise Penny er 1. del af en krimiserie. Der er p.t. 15 bind på originalsproget, foreløbigt er 3 af disse oversat til dansk.

Forlagets beskrivelse:

“Indbyggerne i Three Pines vågner langsomt morgenen efter Thanksgiving – alle på nær én …

Panikken og forvirringen spreder sig i den ellers trygge by, da et højt elsket medlem af lokalsamfundet findes død i ahornskovene. Men det må da være en vådeskudsulykke – for hvem kan have ønsket Jane Neal død?

Med en lang karriere i det canadiske politi ved politiinspektør Armand Gamache bedre end nogen at hemmeligheder kan lure bag de hvide stakitter i byen, hvis bare man kigger grundigt nok efter.”

Billede af: Mørkt motiv og Nådestødet af Louise Penny
Mørkt motiv og Nådestødet af Louise Penny

Da jeg læste forlagets beskrivelse af bind 3, Døden i april, tænkte jeg, at det vist lige var en serie for mig. Jeg har så efterfølgende læst bind 1, Mørkt motiv og ca. 1/4 af bind 2, Nådestødet. Bøgerne foregår i et område i Canada tæt på Montreal – og lige det område kender jeg rimeligt godt, og det trak helt sikkert i mig i forhold til at læse bøgerne.

Mørkt motiv er velskrevet – og plottet er også ganske fint. Desværre fængede det mig bare slet ikke. Det er en rigtig hygge-krimi – sommetider er det lige mig og andre gange ikke, denne gang ramte bogen desværre ikke plet. Tingene går meget langsomt – og der er ingen (eller i hvert fald meget lidt) blod og grusomhed, hvilket jeg godt kunne have brugt lidt af.

Der bliver brugt meget tid på både person- og miljøbeskrivelserne. Jeg synes bedst om miljøbeskrivelserne, faktisk er de så gode, at jeg uden problemer kan se Three Pines og omgivelserne for mig. Det at jeg kan lide disse beskrivelser er dog ikke nok til, at jeg vil kaste mig over de næste bind i serien.

Som skrevet fik jeg kun læst noget af bind 2, og det er ellers meget sjældent, at jeg ikke læser en bog færdig, når jeg først er begyndt – men jeg kedede mig simpelthen for meget til at føle mig specielt underholdt, tempoet i plottet var for langsomt til mig.

MEN eftersom Louise Penny har skrevet 15 bind i serien indtil videre, så er der altså andre, som synes godt om den – og heldigvis er vi jo forskellige. Jeg kan anbefale, at man læser en anmeldelse af Mørkt Motiv på Sidsesbogreol.dk – da Sidses anmeldelse er både fyldestgørende og noget mere positiv end min.

Billede af: 2 af 6 stjerner /Tine
2 af 6 stjerner /Tine

Seriens rækkefølge:

1. Mørkt motiv
2. Nådestødet
3. Døden i april

Forlag: Hr. Ferdinand /Politikens forlag
ISBN: 9788740061444
Udgave: 1. udg. 2020
Originaltitel: Still Life
Oversætter: Helena Brennum
Sider: 327

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *