4 stjerner, Grønningen 1, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Jeg er den skyldige af M. Monteau

Jeg er den skyldige er Marianne Monteaus debutroman. Bogen er 1. del af en krimiserie med politiassistenten Lucy Kiehl som hovedperson. Jeg er den skyldige var i første oplag en selvudgivelse, men blev derefter udgivet ved Grønningen 1, som også har udgivet de to næste bøger i serien: Satans yngel og Mit navn er Viktor.

Fra forlagets beskrivelse:

“Handlingen udspiller sig i og omkring Aarhus og har den 33-årige Lucy Kiehl i hovedrollen som den unge politiassistent, der – med en turbulent fortid og et personligt traume i bagagen – er den gennemgående karakter i et netværk af mangeartede kolleger. Historien tager afsæt i drabet på en handicappet plejehjemsbeboer, men hurtigt følger flere drab på tilsyneladende uskyldige mennesker, som, når der bliver kradset i overfladen, hver især rummer en personlig tragedie. Lucy Kiehl tager kampen op mod en ustoppelig seriemorder i en handling, hvor ikke kun hovedpersonerne, men også ofrene og deres familiers psykologiske baggrunde bliver centrale temaer.”

Billede af: Jeg er den skyldige af M. Monteau
Jeg er den skyldige af M. Monteau

M. Monteau har skrevet en udmærket debutroman. Jeg er den skyldige er velskrevet, den virker gennemtænkt og har fint plot.

Jeg er den skyldige foregår i Aarhus, og det er skønt med en “Aarhus-krimi” – engang imellem er det ganske forfriskende at kunne genkende de forskellige steder, som bliver omtalt. Fordi stederne er genkendelige for mig, giver det også fortællingen en autentisk vinkel.

Selvom Jeg er den skyldige og de efterfølgende bøger indeholder selvstændige historier/sager, så vil jeg efter at have læst de tre første bøger i serien, helt sikkert anbefale, at man læser bøgerne i den rigtige rækkefølge, da Lucys historie og baggrund også er en vigtig del af handlingen.

Lucy er vendt tilbage til Aarhus efter flere år i København. Hun præsenteres for en ny afdeling, hvor alle har øge/kælenavne. Det virker ret humoristisk, men kan også godt lede tankerne hen på en børnehave – og samtidig kan det virke lidt svært at finde hoved og hale i, hvem der er hvem.

Jeg synes, at persongalleriet er godt med ret forskellige personligheder, som fint supplerer hinanden – og nogle er med til at man må trække lidt på smilebåndet ind imellem. Personskildringerne er med til at få dem til at virke troværdige. Lucy er en interessant person – hun kan dog godt virke en anelse naiv nogle gang, men hun er spændende at følge.

Jeg er den skyldige har en fin balance mellem privat- og arbejdsliv. Det kan måske godt føles, som om privatlivet fylder lidt rigeligt ind imellem, men jeg synes, det er en relevant del – og det er vigtigt, at man kender de personer, som man kommer til at følge. Personligt kan jeg også godt lide, at man ikke kun høre om sagerne, men kommer lidt bag facaden også.

Fortællingen er ikke for den sarte læser, da M. Monteau bestemt ikke lægger fingre imellem i både grusomme og bestialske beskrivelser. Jeg kunne godt have ønsket mig, at der havde været lidt flere ledetråde undervejs. Jeg fik ret hurtigt en ide om, hvem der var “skurken”, men der var ikke meget til at få mig til at tvivle – eller blive mere sikker i min sag.

Plottet som tager sit udgangspunkt på et plejehjem leder mine tanker hen på De stille skridt af Emilia Hansen – grusomheden og de blodige detaljer på bøger af Tess Gerritsen.

Jeg er den skyldige er en underholdende krimi (men som skrevet er den ikke for sarte sjæle) – jeg fik helt sikkert lyst til at lære Lucy bedre at kende.

Billeede af: 4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Grønningen 1
ISBN: 9788793825017
Udgave: 2. udg. 2019
Sider: 372

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

4 thoughts on “Jeg er den skyldige af M. Monteau

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *