4 stjerner, Feel good/kærlighed, Øvrigt skønlitteratur, Politikens Forlag, Tine f. 1973

Som natten kender stjernerne af Elsebeth Egholm

Mon ikke rigtig mange læsere allerede kender Elsebeth Egholm? En del kender hende nok for krimiserierne om journalisten Dicte og om lægen Rina. Elsebeth Egholm har i flere år skrevet krimier, men er nu tilbage med en kærlighedsroman, Som natten kender stjernerne.

Som natten kender stjernerne udkommer i dag d. 10.09.2020.

Forlagets beskrivelse:

“Koncertpianisten Malou Beck mister på samme tid både sin mor og sin musik. Under oprydning i morens lejlighed finder Malou og hendes søster en gammel lakplade – en Chopin-indspilning fra 1930’erne med en fransk pianist, Sophie Costeau, indspillet på et helt særligt flygel. Musikken er magisk, og da hun ser fotoet på omslaget, ser hun, at Sophie ligner hende selv. Har deres mor holdt på en familiehemmelighed?

For at finde sandheden om Sophie og finde flyglet til sin ven, instrument- samleren Elias, tager hun til Lorraine i Frankrig. Men sproget driller. Som tolk hyrer hun derfor Cody Blake, en amerikaner med en dyster fortid, som bor på en husbåd ved Moselfloden. Han er guitarist i et coverband, for i musikken kan han glemme sig selv. For Cody er Malou den, der kan gøre ham hel. For Malou er han den, der kan vise vej tilbage til det, hun har mistet. Men der er hensyn, der vejer tungere end kærligheden.”

Billede af: Som natten kender stjernerne af Elsebeth Egholm
Som natten kender stjernerne af Elsebeth Egholm

Præcis som man kender det fra Elsebeth Egholms andre bøger, så er Som natten kender stjernerne yderst velskrevet i et let og flydende sprog. Plottet er fint og godt bygget op. Min eneste lille anke er, at jeg havde meget svært ved at finde hoved og hale i de første kapitler. Kapitlerne gav fint mening, jo længere jeg kom ind i fortællingen, men desværre kan jeg ikke frasige mig, at jeg overvejede at lukke bogen igen – MEN det var godt jeg ikke gjorde det, for Som natten kender stjernerne udvikler sig kun positivt.

Jeg er vild både Malou og Cody, det er næsten umuligt andet, de begge er virkelig elskelige – uanset deres baggrundshistorier. Der er ikke vildt mange (vigtige) personer med i bogen, så det er let at bevare overblikket. De personer som er med, synes jeg er godt skildret. Som sagt er jeg meget glad for Malou og Cody. Malous mand, Holger, er også fint beskrevet – og han passer godt til den rolle hans karakter har. Jeg ved ikke alverden om hverken noder, flygler eller Frankrig, men alt er beskrevet, så jeg alligevel let kunne følge med og se det meste for mig. Som natten kender stjernerne bruger musikken til at illustrere de følelser, som hovedpersonerne har eller mangler – og det fungerer perfekt, selvom jeg ikke ved meget om musik, så giver det rigtig god mening.

Det første indtryk jeg fik, af Som natten kender stjernerne er Malous og Codys søgen efter den rigtige eller en anderledes kærlighed, også selvom de måske ikke ved det endnu. Mens Malou stadig er i Danmark, virker hun ikke helt tilfreds med det hun har der. Men meget hurtigt kommer Malous søgen efter sit ophav til at fylde mere og mere. Det, der kommer ud af denne søgen, er virkelig med til at give bogen fylde, så det ikke kun er en kærlighedshistorie.

Som natten kender stjernerne er en fortælling om familierelationer og hemmeligheder, om søskendeforhold, om hvorvidt forræderi og ondskab går i arv i generationer – eller måske, hvordan det ikke gør, men at skyldfølelsen ikke bare forsvinder…

Elsebeth Egholm skriver fængende krimier – men måske hun også skal gøre noget mere i denne genre?! Jeg glæder mig til det næste fra hende, uanset om det bliver krimi eller kærlighed.

Billede af: 4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Politikens forlag
ISBN: 9788740060577
Udgave: 1. udg. 10.09.2020
Sider: 351

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *