5 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Ditte og Diva 1-4 af Christina Holgård Sørensen

Christina Holgård Sørensen har skrevet en ny letlæsningsserie, Ditte og DivaSerien består indtil nu af fire bøger:

1. Dittes skøre, skønne pony
2. Dittes første spring
3. Ditte til stævne
4. Ditte og Molly

De fire bøger er illustreret af Susanna Hartmann.

Billede af: Dittes skøre, skønne pony og Dittes første spring af Christina Holgård Sørensen
Dittes skøre, skønne pony og Dittes første spring af Christina Holgård Sørensen

Bøgernes bagsidetekster:

Dittes skøre, skønne pony: “Ditte har fået lov at få en part på en pony. Hun skal vælge, om det skal være Peter Pan eller Diva. Peter Pan er doven og vil ikke gå. Så Ditte er nødt til at prøve Diva. Men de andre piger siger, at Diva er skør.”

Dittes første spring: “Ditte skal springe på Diva for første gang. Ditte er spændt. Næsten lidt for spændt. Hun har en lille knude i maven. Vil Diva springe? Eller stopper hun, så Ditte falder af?”

Ditte til stævne: “Ditte er helt rundt på gulvet. Det er, fordi hun skal til stævne. Hun skal ride dressur på Diva. Ditte kan det hele udenad. Men hun glemmer at trække vejret. Og så dukker Molly op med et flag:”

Ditte og Molly: “Ditte er til ridning sammen med de andre piger. Molly rider lige ind foran. Selvom hendes pony kan finde på at sparke. En hov flyver gennem luften. Og Ditte og Diva må kaste sig til siden.”

Billede af: Ditte til stævne og Ditte og Molly af Christina Holgård Sørensen
Ditte til stævne og Ditte og Molly af Christina Holgård Sørensen

De fire bøger i Ditte og Diva-serien indeholder selvstændige historier, og de behøver derfor ikke læses i rækkefølge. Bøgerne har alle et lixtal på 10 og et lettal på 18.

Jeg er, som jeg har skrevet før, meget glad for kapitler – og i denne serie, er bøgerne netop opdelt i ganske korte kapitler, som kan være med til at give en naturlig pause i læsningen. Kapitler gør en lidt længere historie overkommelig – også for de læsere, hvor læsningen ikke helt glider endnu. Kapitlerne er på blot 2-4 sider. Kapiteloverskrifterne passer fint til indholdet.

Teksten i bøgerne er skrevet med korte og ret enkle sætninger og teksten er ganske overskueligt sat op, og bøgerne er meget læsevenlige. Bøgerne er ikke til helt nybegyndere inden for læsning – de kræver, at læsekoden er knækket. Bøgerne er rigtig gode til læsetræningen. Men for børn, som er interesseret i heste og ridning, men som måske ikke selv kan læse endnu, så kan bøgerne også læses højt.

Billede af: Opslag i Dittes skøre, skønne pony af Christina Holgård Sørensen
Opslag i Dittes skøre, skønne pony af Christina Holgård Sørensen

Handlingen i Ditte og Diva bliver fint suppleret af skønne farverige illustrationer, som supplerer teksten godt. Det er ikke alle sider, der har illustrationer, men alligevel nok til at de kan give et lille afbræk i fortællingen, og som sagt et godt supplement til teksten. Stemningen på illustrationerne passer rigtig godt til handlingen, og der er nok at kigge på og ikke mindst støtte sig til, hvis læserne stadig har brug for lidt hjælp.

Billede af: Opslag i Ditte til stævne af Christina Holgård Sørensen
Opslag i Ditte til stævne af Christina Holgård Sørensen

Hovedpersonener i Ditte og Diva er piger – og der er en kvindelig ridelærer. Men skulle hesteinteressede drenge falde over bøgerne, så tænker jeg også, at de vil synes om dem. Bøger om heste vil altid have læsere. Disse vil med garanti ramme målgruppen perfekt. Ditte og Diva-bøgerne er nogle rigtig gode letlæsningsbøger, hvor vi ikke kun hører om heste og ridning, men også om konkurrencer, venskaber, det at lytte til sig selv – i stedet for, hvad andre siger – og ikke mindst om forældre, som ikke helt kan lade være med at “blande sig” i børnenes sport.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Dittes skøre, skønne pony – 1
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772148366
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 23

Dittes første spring – 2
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772148373
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 24

Ditte til stævne – 3
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772148380
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 23

Ditte og Molly – 4
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772148397
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 23
___
Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *