5 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Max 2-serien 19-20 af Kirsten Ahlburg

Der er nu kommet et par nye bøger i Kirsten Ahlburgs lydrette letlæsningsserie med Max 2 bogstaver i ordene. Denne gang Bo og  Jo, som er nr. 19 – og Py må op, hvilken er nr. 20.

Bo og Jo: “I denne bog er børnene på en tur i Tivoli – det er ikke alt de er gamle nok til at prøve, og nogle gange må de stå i kø.”

Py må op: “Py er et æsel, der må arbejde for føden. Py bærer hø – og Py bærer Al. Men der venter en belønning til sidst.

Billede af: Max 2-serien 19-20 af Kirsten Ahlburg
Max 2-serien 19-20 af Kirsten Ahlburg

Bøgerne er illustreret af henholdsvis Kim Svarer og Emilia Rubæk. De har begge et lettal på 7 og et lixtal på 3.

Dette er mere en omtale, og helt sikkert en anbefaling, end det er en anmeldelse. Med så mange bøger i en serie, som jeg stadig synes godt om, vil jeg anbefale, at man læser mine anmeldelser af de forrige bind – da de også er dækkende for de to nyeste bind i serien. På den måde, så undgår jeg for mange gentagelser.

Billede af: Opslag i Bo og Jo af Kirsten Ahlburg
Opslag i Bo og Jo af Kirsten Ahlburg

I en af de forrige anmeldelse sluttede jeg med at skrive dette – og jeg kan næsten ikke skrive det bedre nu: “Max 2-serien er et super sted at starte, når børnene skal introduceres for læsning. Serien er blandt de letteste bøger til målgruppen, hvilket vil give læserne en stille og rolig start og (forhåbentlig) en succesoplevelse, så de vil læse videre. Som de øvrige bøger fra Forlaget Elysion er Max 2-serien lækkert indbundet. Til de læsere som er godt styr på bøgerne i denne sværhedsgrad, men stadig har brug for lydrette bøger, så kan jeg/vi anbefale Max 3-serien.”

 

Billede af: Opslag i Py må op af Kirsten Ahlburg
Opslag i Py må op af Kirsten Ahlburg

Umiddelbart kan man måske synes, at 20 bøger i en serie er vel meget, men jeg tænker, at man aldrig kan få for mange lette og lydrette bøger.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

 

Bo og Jo – 19
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772143842
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 22

Py må op – 20
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772143859
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 22

___
Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *