Fantasy/science fiction, Lindhardt og Ringhof, Tine f. 1973, Ungdomsbøger/Young Adult

Half bad – Halvkode af Sally Green

Half bad – Halvkode af Sally Green

Romanen om den 16 årige Nathan, foregår i England. Nathan er heks, men da hans mor er hvid heks og hans far er sort heks, er det endnu uvist om han selv bliver hvid eller sort. Det er de hvide hekse der dominerer i et samfund, hvor der også findes helt almindelige mennesker, som man dog ikke hører meget om – de hvide hekses liv bruges til at forfølge og udrydde de sorte hekse. For at finde ud af, om Nathan er sort eller hvid heks, har han måtte møde op til vurdering jævnligt, men har af sin bedstemor fået det råd, at tie stille og svare på så lidt som muligt. Til sidst bliver Nathan fanget og sat under opsyn af en hvid heks som skal træne ham. Det lykkedes Nathan at stikke af, og han indleder en farlig jagt på sin far. Undervejs finder han ud af, at han kan få hjælp af en sort heks, men det er ikke gratis.

Half bad - halvkode af Sally Green
Half bad – halvkode af Sally Green

Det er en spændende bog, nok mest for større børn 13-14 år og op. Den var lidt tid om at fange mig, og jeg er ikke sikker på, at jeg får læst anden del Half wild – halvvild af Sally Green selvom den ligger på natbordet og venter. Jeg er ret sikker på, at Daniel vil synes, at den er helt vildt god. Og nok også Klara om et år eller to. Forholdet mellem de sorte og hvide hekse synes jeg kræver lidt viden om vores samfund, da der helt sikkert kan drages paralleller.  Det gode kontra det onde, mennesker der mener, at de er mere værd end andre osv. disse ting gør også bogen ret uhyggelig – men også lidt svær, hvis man ikke forstår disse ting.
Selvom den ikke fangede mig så godt, så var det alligevel fedt at læse om en overnaturlig verden, hvor det ikke er vampyrer, varulve og engle der er hovedpersoner.

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Sider: 475
Udgivelse: 2015
ISBN: 9788711452974

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *