6 stjerner, Børnebøger, Straarup & Co, Tine f. 1973

1 2 3 for barske børn af Anne Østgaard

1 2 3 for barske børn – Sjov med tal er skrevet af norske Anne Østgaard og er illustreret af Egil Nyhus. Det er en billedbog, som er oversat fra norsk.

Fra forlagets beskrivelse:

‘“1 2 3 for barske børn – sjov med tal” er en illustreret samling af skøre og vilde tekster på rim om tal. Hvert opslag indeholder en lille tekst og teksten suppleres med farverige illustrationer af forskellige ting, der understøtter læsningen. Bogen indbyder til sjove udfordringer for alle børn i førskolealderen eller indskolingen, der elsker at tælle eller er i gang med at lære det.’

Billede af: 1 2 3 for barske børn af Anne Østgaard
1 2 3 for barske børn af Anne Østgaard

Som titlen siger, så er 1 2 3 for barske børn – netop for barske børn. Det gælder i hvert fald for nogle af rimene i bogen, at man ikke skal have alt for sarte nerver. Men skulle man læse højt for nogle børn, der ikke kan tåle alt, så kan man jo heldigvis blot springe over disse rim. Et af mine favorit rim fra bogen er om myrer, der fortærer alt på deres vej.

Rimene er sjove, underfundige og lærerige. De giver afsæt til at gå på opdagelse i tallenes verden – og egner sig fint til de ældste børnehavebørn og de yngste skolebørn. Men som voksen er jeg altså også vild med dem!

1 2 3 for barske børn er som skrevet oversat fra norsk, og selvom norsk måske ikke er så langt fra dansk, så synes jeg alligevel, at det er fedt, når en oversættelse lykkes så godt. Rimene fungerer super godt til oplæsning og de gør det nærmest umuligt ikke at lykkes fint med at læse dem op.

Illustrationerne i bogen er lavet af Egil Nyhus. De er skønne, fantasifulde og farvestrålende, og de passer godt til rimene. Illustrationerne er med til at gøre det muligt at gå på opdagelse, faktisk er der flere rim, der opfordrer til det. Fx. slutter et rim med “Har du gode øjne selv? – Nul til tretten – find og tæl!” Men alle steder kommer det helt af sig selv, da illustrationerne giver én lyst til at kigge og finde.

Jeg ville elske at vise opslag fra bogen, men jeg ikke vil spoile, da man skal have noget at glæde sig til, når man første gang åbner bogen. Det er virkelig fedt med en ny rigtig god rim- og remsebog. Den passer fint blandt dem, der allerede findes. Det kan være let at vælge bøger, man kender på forhånd, men jeg synes bestemt at 1 2 3 for barske børn fortjener at bliver læst på niveau med de øvrige.

Det kan godt være, at det afspejler sig lidt i min anmeldelse, at jeg sådan helt generelt er vild med rim og remser – men jeg håber alligevel, at jeg har fået begrundet, hvorfor jeg synes virkelig godt om 1 2 3 for barske børn.

Billede af: 6 af 6 stjerner /Tine
6 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Straarup & Co
ISBN: 9788775490882
Udgave: 1. udg. 2020
Originaltitel: 1 2 3 for barske barn
Oversætter: Marianne Randel Søndergaard
Sider: [44]

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “1 2 3 for barske børn af Anne Østgaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *