Feel good/kærlighed, Lindhardt og Ringhof, Øvrigt skønlitteratur, Tine f. 1973

Pegasus af Danielle Steel

I sommerferien fik jeg læst en bog af Danielle Steel, som jeg faldt over i bogbussen. Det var længe siden, at jeg sidst havde læst en roman af Danielle Steel, men det var bestemt lige så hyggeligt som tidligere.

Hovedparten af denne kærligheds- og slægtsroman foregår i tiden i og omkring 2. verdenskrig. Den handler om de to venner, Nicolas og Alex, som begge er enkemænd. De lever begge et stille liv med deres børn lige ind til krigen bryder ud. Nicolas må flygte til Amerika med sine sønner, med sig har de nogle af deres fuldblodsheste og to af Alex’ lipizzanere, den ene af dem Pegasus, som hjælper dem med at få arbejde i det berømte Ringling cirkus.

Pegasus af Danielle Steel
Pegasus af Danielle Steel

I både Nicolas familie i USA og i Alex familie i Tyskland rammer tragedien og familierne går gennem nogle hårde år – men for os læsere også spændende år. Tilfældigheder vil, at familiernes spor krydses igen i den sidste del af bogen, hvilket jeg dog synes går en smule for stærkt.

En Danielle Steel roman, der som hendes andre romaner kommer omkring kærlighed, sorg, barske og gode tider. Er man til en hyggelig historisk kærlighedsroman kan den helt sikkert anbefales. I samme åndedrag vil jeg dog virkelig anbefale Vand til eletanterne af Sara Gruen som måske lige er en tand mere spændende end Pegasus, Vand til elefanterne handler også om kærlighed og livet i et stort cirkus i USA. I modsætning til Danielle Steels Pegasus vil jeg også uden at tøve anbefale Vand til elefanterne til mænd, måske ikke de yngste. Vand til eletanterne er også filmatiseret.

Pegasus af Danielle Steel:
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgivelse: 2015
Sider: 311
ISBN: 9788711454510

Vand til eletanterne af Sara Gruen:
Forlag: Bazar
Sider: 355
ISBN: 9788771160802

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *