5 stjerner, Børnebøger, Straarup & Co, Tine f. 1973

EM-fodbold af Emilie Tholstrup

Emilie Tholstrup har skrevet letlæsningsbogen EM-fodbold. Bogen er en del af Maxi-serien, som er letlæste fagbøger for børn i 2.-4. klasse. Til denne bog er knyttet et kortspil.

Bogens bagsidetekst:

“Det første EM. De bedste hold. Dansk EM-sejr. De største spillere. De bedste kampe. Og de mest kedelige. Alt det og meget mere kan du læse om i denne bog om EM-fodbold.”

Bogen har lixtal på 21, hvilket svarer fint til seriens målgruppe. Forrest i bogen findes en oversigt over, hvem der har taget de gode fodboldbilleder. Billederne supplerer teksten rigtig godt og de vil på nogle punkter kunne støtte læseren undervejs, hvis der er brug for det.

Billede af: Opslag i EM-fodbold af Emilie Tholstrup
Opslag i EM-fodbold af Emilie Tholstrup

Nederst på næsten alle sider findes små fakta-bokse, som indeholder forskellige oplysninger. Det kan fx. som på ovenstående billede være en forklaring på et ord eller som andre steder, hvor får man vist, hvor et bestemt land ligger.

Bogen er sat meget overskueligt op. Der er en fin indholdsfortegnelse, hvor man kan se, at de enkelte kapitler blot er på 2-3 sider. Teksten er opdelt i små afsnit og er skrevet i forholdsvis korte og enkle sætninger.

Billede af: Opslag i EM-fodbold af Emilie Tholstrup
Opslag i EM-fodbold af Emilie Tholstrup – Her indholdsfortegnelsen.

Til sommer er der EM – og så er det jo lige tiden til at få et overblik over, hvad EM reelt er og hvordan man kvalificerer sig – og ikke mindst, hvordan det er gået tidligere i historien. Selvom EM-fodbold er både kort og letlæst, så giver bogen alligevel et fint overblik over alt dette.

På trods af bogens størrelse, så er den bygget op som de fleste klassiske fagbøger. Dette er en fin måde at introducere faglitteratur for nye læsere på. Noget jeg virkelig værdsætter ved en god fagbog er, når der er et stikordsregister – og det har EM-fodbold. På den måde får læserne et ide om, hvordan en fagbog kan bruges. Samtidig er der også henvisninger til steder, hvor man kan læse mere – både på internettet og andre bøger.

Opslag i EM-fodbold af Emilie Tholstrup
Opslag i EM-fodbold af Emilie Tholstrup – Her “Læs mere og stikord”.

Som supplement til EM-fodbold findes også et kortspil. Kortspillet består af forskellige kort, hvor man kan læse om de største stjerner indenfor EM i fodbold 2021. Teksten virker lidt sværere end i bogen, men for at spille betyder det ikke noget. Der er vedlagt en vejledning, hvis man skulle være i tvivl om, hvordan man spiller med fodboldkortene. Kortene kan dog også sagtens bruges til læsetræning – og hvem har ikke lyst til at læse lidt selv, så længe man også må spille? Bog og kort fungerer fint hver for sig. Forlaget skriver: “Spil & Læs er et nyt koncept med letlæste faktabøger og spillekort, der både dyrker spilleglæden og læselysten.” Der er mange bøger i Maxi-serien og flere med tilknyttet spil.

Billede af: EM-fodbold (kortspil).
EM-fodbold (kortspil).

EM-fodbold er en rigtig fin fagbog til begynderlæserne – og til forældre (som jeg) der ikke ved noget om fodbold. Den giver en god introduktion til fagbøger og hvordan man bruger disse. Derudover kan bogen bruges til både læsetræning og til lystlæsning, hvilket jeg tænker, at man fodboldglade børn gerne vil.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Straarup & Co
ISBN: 9788775492909
Udgave: 1. udg. 2021
Sider: 32

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *