4 stjerner, Feel good/kærlighed, Klara f. 2003, People's

Familien Bridgerton 1-4 af Julia Quinn

Serien Familien Bridgerton er en kærlighedsserie som foregår i 1800-tallets London og er skrevet af Julia Quinn.

Det første bind i serien er Den ugifte hertug. Forlagets beskrivelse af denne:

“LONDON, 1813. Daphne Bridgerton er bade begavet og smuk – alligevel modtager hun kun ægteskabstilbud fra bejlere, hun ikke synes om. Men da den unge hertug Simon Basset kommer til byen, forandres alt.

Sammen lægger Daphne og Simon en snedig plan: Hvis de indgår en falsk forlovelse, vil den rette type friere måske endelig få øjnene op for Daphne, og samtidig vil overklassens ægteskabsgale mødre forhåbentlig holde sig langt væk fra Simon, som ingen intentioner har om at gifte sig. Nogensinde,

I begyndelsen går planen som smurt, men efterhånden som dagene går, bliver det sværere og sværere for både Daphne og Simon at skelne mellem skuespil og ægte følelser.

Den verdenskendte romantiske serie om Familien Bridgerton udkommer nu endelig på dansk. Den ugifte hertug er første bind ud af otte.”

Se seriens rækkefølge sidst i indlægget. Denne anmeldelse har jeg skrevet efter at have læst de fire første bøger.

Billede af: Familien Bridgerton 1-4 af Julia Quinn
Familien Bridgerton 1-4 af Julia Quinn

De fleste kender sikkert historien om Familien Bridgerton efter den berømte Netflixserie: Bridgerton. Jeg har også først se serien på Netflix og derefter fundet ud af, at der er en bogserie. Selvom jeg kendte handlingsforløbet, da jeg læste den første bog, var bogen stadig spændende også fordi der var andre detaljer, som ikke bliver vist i serien og omvendt.

Jeg vil sige, at bøgerne i Familien Bridgerton-serien stort set har den samme opbygning – ligesom kærlighedsromaner er opbygget. Derudover er alle bøgerne også ret forudsigelige, da man jo (ofte) i kærlighedsromaner kan gætte sig til en stor del. Dette har skam ikke gjort noget, fordi alle historierne i serien er smukke, charmerende og humoristiske. At historien foregår i 1800-tallet er for mig kun et plus, da jeg godt kan lide historiske romaner. Men da jeg læste alle bøgerne lige efter hinanden, begyndte jeg hen ad vejen, at synes at historierne var lidt flade, da det føltes som om jeg læste præcis det samme om og om igen.

Trods det, har hver enkelte bog i serien en helt unik historie og åbner op for nye konflikter, som ikke har været berørt i de tidligere bøger. Det kan for eksempel være stærkt had, tab eller forventningerne fra samfundet. Disse konflikter synes jeg gav mening at putte ind i fortællingen, og det gav også lidt ekstra til kærlighedshistorien og dramaet. Der bliver skiftet hovedperson og kærlighedshistorie i hver bog og jeg synes, det er fedt, at man kan genkende karaktererne fra den forrige bog og på den måde også følge dem og deres udvikling. Noget som overraskede mig i både Netflixserien og i bogserien er, hvor lidt pigerne i 1800-tallet egentlig vidste om sex, som var en ægteskabsforpligtelse, som de skulle opfylde, så snart de blev gift. Så noget kan man da lære selvom man læser populær skønlitteratur.

Familien Bridgerton har et fantastisk persongalleri som jeg hurtigt forelskede mig i. Dog synes jeg at Bridgerton familien havde et lidt for perfekt forhold til hinanden, da det virkede helt konfliktfrit. Jeg kunne godt lide familiemedlemmerne i Bridgerton familien generelt og den indbyrdes humor de havde sammen, men jeg tænker at det er lidt urealistisk, at de aldrig har nogle skænderier eller problemer med hinanden.

Billede af: 4 af 6 stjerner /Klara
4 af 6 stjerner /Klara

Familien Bridgerton-seriens rækkefølge:

1. Den ugifte hertug
2. En uventet forelskelse
3. En fortryllende hemmelighed
4. En uundgåelig længsel
5. Et uforglemmeligt frieri
6. En uimodståelig fristelse
7. Et fængslende kys
8. [On the Way to the Wedding]

Den ugifte hertug
Forlag: People’s
ISBN: 9788770367868
Originaltitel: The Duke and I
Oversætter: Christa Leve Poulsen
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 350

En uventet forelskelse
Forlag: People’s
ISBN: 9788770369428
Originaltitel: The Viscount Who Loved Me
Oversætter: Christa Leve Poulsen
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 400

En fortryllende hemmelighed
Forlag: People’s
ISBN:9788770368063
Originaltitel: And Offer From a Gentleman
Oversætter: Christa Leve Poulsen
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 400

En uundgåelig længsel
Forlag: People’s
ISBN: 9788772380896
Originaltitel: Romancing Mister Bridgerton
Oversætter: Lotte Follin
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 400

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *