5 stjerner, Faglitteratur, Forlaget 28B, Fra Gæstebloggere, Gæstebloggere

Gæsteblogger om: Forfra – Ti år på tv, to blodpropper og et nyt liv

Bech’s Books har haft besøg af Maria Wendt. Denne gang har Maria læst og anmeldt Forfra – Ti år på tv, to blodpropper og et nyt liv af Anders Langballe i samarbejde med Martin Flink.

Maria skriver blogindlæg på Outsideren, hvor man kan finde hendes indlæg på: Mit liv med angst. Derudover kan Maria følges på Instagram: maria.blogger.wendt.

Sidst i indlægget er en oversigt over de bøger, som Maria har anmeldt på Bech’s Books.


Titel: Forfra – ti år på tv, to blodpropper og et nyt liv
Forfatter: Anders Langballe, i samarbejde med Martin Flink
Antal sider: 238
Udgivet: 2021, Forlaget 28 B

I ”Forfra” lægger Anders Langballe bestemt ikke fingrene imellem. Åbent og ærligt fortæller han om sin skæbnesvangre oplevelse med de to blodpropper, der lagde ham ned i efteråret 2018. Hændelsen tager sin begyndelse en novemberdag til en arbejdsfrokost, og man er som læser med hele vejen, før, under og efter forløbet.

Anders Langballe var kendt som politisk redaktør på TV2. Han var ansigtet på skærmen, når der skete nyt inden for det politiske felt, og med en iver og passion for sit fag, journalistik, var han en skarp og dygtig analytiker, og var på når det gjaldt. Men så sagde kroppen fra, og han måtte sygemeldes med stress. Så kom blodpropperne. I tiden op til, havde Langballe været meget stresset og havde løbende haft en korrespondance med sin chef om dette. Langballe havde i længere tid oplevet dårligt arbejdsmiljø, lange dage, mange timer på landevejen med kollegaer og politikere, og meget lidt tid med familien.

Billede af: Forfra: Ti år på tv, to blodpropper og et nyt liv af Anders Langballe i samarbejde med Martin Flink. Billedet er taget af Maria Wendt.
Forfra: Ti år på tv, to blodpropper og et nyt liv af Anders Langballe i samarbejde med Martin Flink. Billedet er taget af Maria Wendt.

Bogen er et råt og ærligt indblik i en branche, der de seneste par år fået et blakket ry, ikke kun på grund af #MeToo-skandalerne, men også fordi medarbejdere har fortalt om voldsomt arbejdspres og skræmmende ledelsesstil fra den øverste top i TV2’s ledelse. Både chefer og politikere får et par sandheder med på vejen, og Anders Langballe fortæller om nogle af de vilde oplevelser, han har haft gennem sit journalistiske liv på godt og ondt.

Som læser måtte jeg et par gange tage et par dybe vejrtrækninger, for hold da op, nogle både sindssyge og skøre ting, Langballe har oplevet og lagt krop og øre til. Jeg er imponeret over Langballes bogs brutale råhed, og jeg er mindst ligeså rystet over hans tidligere arbejdsplads og deres måde at håndtere hans sygdom og senere opsigelse. Jeg vil ikke gå for dybt i det, fordi jeg synes at man skal unde sig selv at læse bogen. En vild læseoplevelse, som man sagtens kan læse, uanset om man er politisk interesseret eller ej. Det her er historien om en mands oprejsning efter et voldsomt sygdomsforløb, hvordan han har kæmpet sig igennem uretfærdig behandling fra sin arbejdsgiver, men også om et genoptræningsforløb, som hjalp ham til at finde fodfæstet igen.

Man bliver rystet, vred og forarget, men man bliver også klogere på en branche, og inspireret af et menneske, der i den grad har formået at råbe op om dårligt arbejdsmiljø og ledelse. Derfor skal ”Forfra” have fem store stjerner og en kæmpe anbefaling herfra!

Denne anmeldelse er skrevet af Maria Wendt; Blogger, boganmelder og forfatter.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Maria
5 af 6 stjerner /Maria

Forlag: Forlaget 28B
ISBN: 9788793982130
Udgave: 1. udg. 2021
Sider: 238

Maria har tidligere anmeldt disse bøger på bloggen:

Bødker, Stine: Klar til kærlighed
Corfixen, Kristian: Sygeplejersken
Frennstedt, Tina: Hovedvej 9
Gunnis, Emily: Pigen i brevet
Holm, Gretelise: På tryk – gennem et halvt århundrede
Lundberg, Sofia: I egetræets skygge
Marstrand-Jørgensen, Anne Lise: Margrete I
Paris, B.A: Dilemma
Wasserman, Robin: Piger i brand

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *