5 stjerner, Krimi/spænding, Politikens Forlag, Tine f. 1973

Manden i tre dele af Thomas Bagger

Manden i tre dele af Thomas Bagger er den første bog i en ny krimiserie om efterforskerne David Flugt og Lucas Stage.

Thomas Bagger debuterede i 2017 med krimien Den permanente, efterfølgende udkom Superstar og Grav.

Bogens bagsidetekst:

“På et fredet voldanlæg i Sønderjylland finder politiet liget af en nøgen mand. Den døde er dækket til med en presenning og beskyttet af en dyreskræmmer. Forvirringen er total, da det viser sig, at manden døde tre dage tidligere og er blevet stjålet fra det lokale lighus. Men den nøgne mand er ikke forbrydelsen. Han er budskabet. Voldanlægget har i årtier gemt på en langt mere spektakulær og gruopvækkende hemmelighed, der lynhurtigt får verdenspressens opmærksomhed. 

To specialagenter fra enheden Task Force 14 tilkaldes fra København. Den gådefulde David Flugt og den excentriske Lucas Stage. Agenterne får en kølig modtagelse af de lokale politifolk og møder hård modstand i en landsdel, hvor folk køber deres gardiner nedrullede, og de flade marklandskaber kaster lange skygger.”

Billede af: Manden i tre dele af Thomas Bagger
Manden i tre dele af Thomas Bagger

Manden i tre dele har et bredt, interessant og anderledes persongalleri. Hovedpersonerne er David og Lucas fra Task Force 14 i København – men vi møder også Jenny og Marcus fra Esbjerg og en pæn portion af deres kolleger. Derudover er der også andre vigtige personer med – men jeg vil ikke røbe for meget, så dem må I selv møde. Jeg vil dog godt fortælle, at en stor del af personerne har forskellige “mindre sjove ting” med i bagagen, som er medvirkende til de meget forskellige, karakteristiske og specielle personligheder. Det kan godt føles som om, der er rigtig mange karakterer at holde styr på, men jeg synes, at det kommer af sig selv efterhånden, som historien udfolder sig.

I begyndelsen havde jeg lidt svært ved at holde styr på tidslinjen, men som med karaktererne, så blev det bedre jo mere jeg læste.

Bogen er en virkelig velskrevet og intens læseoplevelse – og plottet er vildt, tempofyldt og udspekuleret. Der bliver taget fat på noget grimt og “glemt”, som der ellers ikke bliver talt om. Beskrivelserne af hændelserne er farlige, mørke og barske – og samtidig er det faktisk ganske sørgeligt.

Uden at røbe for meget, så kan jeg vist godt skrive, at der i Manden i tre dele også er tråde til Rumænien, hvor vi blandt andet hører om kloakdyr, en af de grimme, mørke og grusomme beskrivelser, som er med til at lede tankerne hen på et mareridt. Læs mere i denne artikel på abc news: Life in the Tunnels.

Miljøbeskrivelserne er rigtig gode. Det er en mørk og dyster fortælling, og det passer scenerne i både Sønderjylland og Rumænien godt til.

Udover at være en ganske uhyggelig historie, så er den også skræmmende. Hvem kan man stole på?

“Min erfaring er, at det kun er de grimme ting, vi ikke fortæller om os selv.” – (Citat s. 126.)

I Manden i tre dele kommer familien og familiehemmeligheder tæt på. For nogen er det allervigtigste, hvordan man fremstår overfor andre. Der er flere ganske hjerteskærende emner, men det er meget svært at skrive noget, uden at spoile for meget, men human trafficking, bander, vold – og som skrevet familien er nogle af de vigtige.

Åh, hvor jeg gættede løs – ja, lige indtil, at jeg faktisk var så opslugt af historien, at jeg helt glemte at gætte…

Manden i tre dele er mit første, men bestemt ikke mit sidste bekendtskab med Thomas Baggers bøger.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Politikens forlag
ISBN: 9788740068276
Udgave: 1. udg. 2021
Sider: 379

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

4 thoughts on “Manden i tre dele af Thomas Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *