4 stjerner, Feel good/kærlighed, Palatium Books, Tine f. 1973

Det begyndte i en elevator af Jasmine Guillory

Det begyndte i en elevator er skrevet af den amerikanske forfatter Jasmine Guillory. Forfatteren er jurist og bor i Oakland, Californien.

Fra bogens bagsidetekst:

“Alexa Monroe bor i Berkeley ved San Francisco, hvor hun er borgmesterens personalechef… Drew Nichols bor i Los Angeles og arbejder som pædiatrisk operationslæge. Han er notorisk single og er i store problemer, da han bar brug for en ledsager til sin ekskærestes bryllup. En strømafbrydelse spærrer ham inde i en elevator med Alexa, som han har det så sjovt med, at han spontant inviterer hende til at være sin ledsager. 

Alexa og Drew ender med at have det fantastisk i hinandens selskab, men Drew skal tilbage til Los Angeles, og Alexa har ingen illusioner om, at det skal blive til mere.

Men de savner hinanden. Alexa og Drew er nødt til at forholde sig til, hvad de tror, de har brug for i deres liv, og hvad de i virkeligheden ønsker.”

Billede af: Det begyndte i en elevator af Jasmine Guillory
Det begyndte i en elevator af Jasmine Guillory

Det begyndte i en elevator er en velskrevet og meget letlæst chick lit med en smule erotik, men det er ikke de erotiske scener, som historien hviler på. Jeg finder historien ganske forudsigelig, men på den anden side, så synes jeg tit, at det hører til bøger i denne genre. Der er selvfølgelig, heldigvis skulle jeg måske skrive, udfordringer undervejs. Jeg synes rigtig godt om skrivestilen – og især den humor, der dukker op hist og pist – og tit lurer lige under overfladen.

Personskildringerne er ganske fine, men de kunne godt have brugt lidt mere dybde. Alexa fremstår rigtig tydeligt, meget charmerende – og det er virkeligt skønt med en hovedperson, der ikke er åleslank, men som måske faktisk repræsenterer en ret stor del af læserne, helt personligt, så synes jeg i hvert fald, at det er let at leve sig ind i Alexas “verden”. Derimod synes jeg slet ikke, at jeg kommer tæt på Drew. Det er måske fordi jeg ikke helt lærer Drew at kende, at det er lige før, at jeg synes bedre om Drews kammerat Carlos. Men alt i alt synes jeg, at personerne er lette at forholde sig til og ikke mindst forstå.

Det begyndte i en elevator fængede fint – men jeg tænker, at det hovedsageligt skyldes emnet om hverdagsracisme, det føjer en ekstra dimension og mere fylde til en ellers ret forudsigelig kærlighedshistorie. Den del, der handler om hverdagsracisme viser tydeligt, at de fleste er medvirkende til denne form racisme, også selvom det måske ikke er tiltænkt. Via Alexas oplevelser bliver det tydeligt, hvor forkert og udenfor man let kan komme til af føle sig – og det af en grund, som slet ikke burde findes.

Det begyndte i en elevator er en sød og hjertevarm historie.  En fortælling om et tilfældigt møde, der fører til kærlighed og venskab, og om ærlighed og racisme.

Billede af: 4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Palatium Books
ISBN: 9788772313993
Udgave: 1. udg. 2021
Originaltitel: The Wedding Date
Oversætter: Elisabeth Bang-Nielsen
Sider: 320

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Det begyndte i en elevator af Jasmine Guillory

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *