3 stjerner, Klara f. 2003, Krimi/spænding, Politikens Forlag

På date med en morder af Anna Ekberg

Efter at have læst Gæstelisten rykker jeg nu videre til endnu en krimi, nemlig På date med en morder af Anna Ekberg.

Forlagets beskrivelse:

“Ibens lillesøster er forsvundet. Det har hun været i snart et år, og i det år er Iben trukket længere og længere ind i sig selv. En mørk og lammende sorg har ædt hende op indefra og ødelagt hendes ellers lykkelige tilværelse. Politiet er overbevist om, at søsteren er blevet slået ihjel, og meget tyder på, at hun har mødt sin morder på en datingtjeneste. Men de er på bar bund, og på trods af en omfattende efterforskning har sporene ikke ført til noget gennembrud.

På årsdagen for sin søsters forsvinden beslutter Iben selv at tage affære. Enten gør hun det, eller også går hun til grunde. Velvidende at hun sætter sit liv over styr, velvidende at hun risikerer at miste både sig selv, sit ægteskab og måske endda sit liv, kaster hun sig ind i jagten på sin søsters morder. På date med en morder er en fængslende og forførende spændingsroman om kærlighed og seksualitet, og om den længsel og de hemmeligheder, der kan gemme sig bag folks pæne facader.”

Billede af: På date med en morder af Anna Ekberg
På date med en morder af Anna Ekberg

Min læseoplevelse af På date med en morder har været ret blandet, men sådan helt generelt sidder jeg tilbage med en følelse af ”nåh var det bare det”. Følelsen har nok meget at gøre med mine forventninger til bogen, som jeg ikke synes, at den levede op til. Jeg synes, at beskrivelsen af På date med en morder lyder rigtig spændende. Desværre synes jeg ikke, at der var særlig meget spænding over den. Historien kommer til at handle mere om Ibens forandring efter søsterens forsvinden, end det handler om selve forsvindingen/mordet og hvem der kunne stå bag. Det er selvfølgelig også relevant at høre om, hvordan det påvirker en person, når en af ens nærmeste pludselig forsvinder, men den store tvivl om, hvor godt Iben egentlig kender sig selv, sin søster og egne lyster, kommer bare til at fylde for meget. For eksempel er der et tidspunkt hvor Iben taler med sin søster, som jo er død, og det blev bare lidt for meget for mig. Alt dette kan for nogen måske  været interessant at læse om, men mine forventninger til historien var bare et helt andet sted og det hjælper ikke, at jeg udover det synes at handlingen er langtrukken.

Min anmeldelse af På date med en morder er desværre ret negativ, men jeg vil lige slutte af med at sige, at jeg synes at Iben er en velskrevet karakter. Både hendes tanker og handlinger beskriver virkelig godt, hvem hun er og det kan jeg rigtig godt lide. Derudover er slutningen både overraskende og spændende, og det er uden tvivl den del af bogen, som jeg synes er bedst. Jeg havde nok bare ønsket mig at resten af historien havde været ligesom de sidste 50 sider af bogen.

Billede af: 3 af 6 stjerner /Klaraaria
3 af 6 stjerner /Klara

Forlag: Politikens forlag
ISBN: 9788740039160
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 352

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “På date med en morder af Anna Ekberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *