5 stjerner, Børnebøger, Gads Børnebøger, Gads Forlag, Tine f. 1973

Den om Rufus af Thorbjørn Petersen

Den om Rufus er en billedbog skrevet og illustreret af Thorbjørn Petersen, Herman Ditte og Mårdøn Smet.

Forlagets beskrivelse:

“Ræven Rufus vågner op en morgen og føler sig pludselig fremmed i den storby, han bor i. Han går en tur, og hans instinkt leder ham ud i skoven, hvor han møder en flok ræveunger.

Rufus betages af deres liv i skoven, deres vildskab og kådhed.

Kan han vende tilbage til sit naturlige element og genfinde sine ræveinstinkter? Eller er de i mellemtiden blevet til noget helt andet?”

Billede af: Den om Rufus af Thorbjørn Petersen
Den om Rufus af Thorbjørn Petersen

Den om Rufus er en fin billedbog, der er opsat som et mix af traditionel billedbog og tegneserie. Denne kombination fungerer rigtig godt, da historien både kommer til at virke varieret, levende og samtidig lidt “findebogs-agtig”.

Illustrationerne er super lækre – og der er oceaner af ting at kigge på. Selv uden at læse teksten, så kan illustrationerne fortælle en historie. På trods af dette, så mener jeg, at bogen henvender sig til de lidt ældre billedbogslæsere fra ca. 5 år og op. Ved en god formidling og dialog kan den måske også bruges til yngre børn.

Billede af: Den om Rufus af Thorbjørn Petersen
Den om Rufus af Thorbjørn Petersen

Ræven Rufus bor og lever i et samfund, som vi mennesker kender det – og Rufus lever som “os”. Rufus verden/hverdag bliver rystet af en efterårsstorm, hvilket fører Rufus ud i naturen – og han bliver trukket ind i det almindelige ræveliv i skoven. Rufus prøver livet i skoven, lige indtil der sker noget i hans liv som “rigtig” ræv, der giver ham lidt røde ører, og han vender derefter tilbage til det liv,  som han/vi kender.

Umiddelbart er min tanke, at jeg som voksen måske får noget andet og mere ud af historien, end de yngste børn vil gøre. Det gør dog slet ingenting. Den om Rufus kan læses som en hyggelig og lidt finurlig historie – eller for nogle en lidt mere tankevækkende fortælling. En fortælling om at høre til, om naturen og den mere civiliserede verden, om hvad andre forventer kontra det vi rent faktisk holder af – og har lyst til. Men også om at være splittet mellem sit “sande jeg”, som måske trækker – og det man rent faktisk ønsker og inderst inde ved er etisk korrekt.

Det sker, at jeg bliver lidt irriteret, når dyr, bamser og så videre indtager menneskers position i bøger – men i dette tilfælde så skal det jo være sådan!

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Gads Børnebøger
ISBN: 9788762737631
Udgave: 1. udg. 2021
Sider: [56]

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *